Bílí Tygři Liberec

Nový asistent Patrik Augusta: Liberec? Je to pro mě výrazný posun

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Realizační tým Bílých Tygrů doplnil pro novou sezonu jako asistent hlavního trenéra Patrik Augusta. Na novou pracovní zkušenost je dle svých slov velmi natěšený. "Když se ozvali Bílí Tygři, vůbec jsem neváhal," usmívá se osmačtyřicetiletý kouč.

Co vás vlastně k Bílým Tygrům přivedlo?
Oslovil mě Filip, jestli bych měl zájem jít do Liberce. Vlastně to bylo myslím velmi rychlé a korektní jednání. Bílé Tygry jsem vždy považoval za jednu z nejkvalitnějších organizací v extralize, takže tuto práci považuji za velký posun. Moc se na ni těším.

Jaké jsou tu vaše první dojmy?
Zatím se teprve musím rozkoukat, ještě jsme po sobě s hráči tak nějak koukali, aniž bychom se pořádně znali. (úsměv) Poznávám také zázemí, protože je skutečně obrovské. Je tu úplně vše, co může klub potřebovat. Podmínky tu jsou neskutečné.

Co říkáte na rodící se kádr Bílých Tygrů, který s Filipem Pešánem v nové sezoně povedete?
Řekl bych, že na papíře vypadá náš kádr velmi dobře. Teď je na nás, abychom se všichni co nejlépe připravili na novou sezonu a abychom tu kvalitu také prodali na ledě.

Zdejší tým znáte z minulých sezon jako soupeř. Jaké bylo nastupovat proti Liberci?
Proti Bílým Tygrům se vždy hrálo velmi těžce. Hráli aktivní hokej, byli důrazní, pohybliví, měli navíc nesmírně kvalitní kádr. Rozhodně je příjemnější být na jejich straně, než stát proti nim! (smích)

Hrála ve vašem rozhodování roli i možnost spolupráce s Filipem Pešánem?
Jistě. Filip už má i přes mladý věk v českém hokeji jméno, umí navíc s lidmi jednat. A co je důležité, jsou za ním vynikající výsledky. Byl jsem velmi rád, že mě oslovil. Moc se na spolupráci s ním těším. Měl jsem sice i nějaké jiné nabídky, ale v momentě, kdy mě oslovili Bílí Tygři, už jsem neváhal.

Znáte se spolu už z mládežnických reprezentačních kategorií, je to tak?
Byli jsme tehdy kolegové. Já působil u osmnáctky, Filip zase u devatenáctky. Samozřejmě jsme se spolu znali, ale ještě jsme spolu vyloženě nestáli na jedné střídačce. To se nám poštěstí až teď.

Nebojíte se, že by mohl Filip Pešán odejít před sezonou k národnímu týmu?
To jsou v téhlo chvíli zatím pouze spekulace. Dokud nebude definitivně jasno, těžko můžeme něco řešit. Vím, že to novináři rozebírají zleva i zprava, ale vše ukáže až čas.

Naposledy jste v extralize vedl Mladou Boleslav. Jak se těšíte na vzájemné zápasy?
Už v loňské sezoně jsem si vyzkoušel, jak vyhecované vzájemné zápasy bývají a jak velká rivalita mezi oběma kluby panuje. Jistě to bude pikantní. Ale také to beru především jako práci. Bílí Tygři jsou skvěle fungující organizací a já jsem moc rád, že mohu být jejich součástí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit