Bílí Tygři Liberec

Nejvyšší juniorská soutěž začíná! Šelmy na úvod čeká slezský dvojboj

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Ačkoliv to chvilku nevypadalo, elitní juniorská soutěž i přes kauzu okolo vyloučených týmů začne ve svém původním termínu! Pod Ještědem se tak o víkendu odehrají dvě velice zajímavé bitvy. Tygři ve Svijanské aréně přivítají Třinec a Vítkovice, přijďte se podívat!

Vylepší dvacítka loňské umístění?

Minulá sezóna v podání našich juniorů nebyla nic pro slabé povahy, zejména, co se nadstavby týče. Tam se totiž Liberečtí nenacházeli ve zrovna nejlepší pozici, ovšem mohutný finiš je nasměroval do play-off! Doma nejprve porazili soupeře z východních Čech - Pardubice a hradecký Mountfield. Přesto museli nutně uspět v posledním kole na ledě Sparty, což se po parádním výkonu podařilo.

Právě na silné Pražany nicméně Tygři narazili hned ve čtvrtfinále play-off. Soupeř navíc vytáhl z rukávu pořádné eso, když zapojil do hry Lukáše Rouska, kometu loňské sezóny Tipsport extraligy! Ten mohl juniorům pomoci díky brzkému vypadnutí áčka v předkole play-off. Právě on byl zlomovým faktorem série, kterou Sparta vyhrála i přes srdnatý liberecký odpor 3:1 na zápasy.

1. kolo: Liberec - Třinec (pátek, 17:00)

Tygry čeká doslova křest ohněm. Prvním, s kým poměří síly, totiž bude rovnou úřadující šampion! Třinec nabral v loňském ročníku obrovskou fazónu, play-off prošel jako nůž máslem. Ve vyřazovacích bojích prohrál jediný zápas, a po zdolání Vítkovic a Chomutova jej ve finále nezastavila ani Sparta, jež ukončila sezónu právě Liberci.

V minulé sezóně se ale svěřencům Milana Plodka proti silnému soupeři velice dařilo, porazili jej 2:1 po prodloužení doma a 7:4 na třineckém ledě. Jsou to tak hráči s drakem na prsou, kteří mají svému sokovi co oplácet!

2. kolo: Liberec - Vítkovice (sobota, 12:30)

Ostravané nejsou o nic méně kvalitním oponentem. Loni suverénním způsobem ovládli základní skupinu, kde za sebou druhý Třinec nechali o osm bodů! V části o pořadí v play-off je pak předstihli jen sparťané, jenže Ridera nezvládla regionální derby s Oceláři a balila si kufry už ve čtvrtfinále. To byla po skvělém ročníku hořká pilulka.

Šelmy se s ostravským celkem utkaly v sezóně dvakrát, přičemž se jim nedařilo střelecky a ve vzájemných střetnutích vyválčily jediný bod. Ve Svijanské aréně padly 2:3 po přidaném čase, na soupeřově půdě neskórovaly a podlehly 0:3. Najdou v sobotu po obědě střelce?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit