Bílí Tygři Liberec

Návrat do Liberce? Byla to pro mě skvělá zpráva, říká Lukáš Vantuch

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Adam Jánošík a Filip Pyrochta nebyli jedinými navrátilci pod Ještěd. Do kádru Bílých Tygrů se zhruba po dvou letech opět vrací také urostlý útočník Lukáš Vantuch. "Kluci tu dosáhli na skvělý úspěch, dostat se do takhle fungující sestavy nebude snadné," ví na začátku přípravy. Rozhodně je však odhodlán se o místo v sestavě porvat.

Jak se tvůj návrat urodil?
Byla to pro mě skvělá zpráva. Oslovil mě trenér Filip Pešán, což je něco, co jsem osobně ani nečekal. Rozhodně do toho půjdu s pokorou a pokusím se vybojovat si místo v sestavě.

V Liberci jsi strávil řadu let, jak se ti sledovala loňská jízda Bílých Tygrů za titulem?
To, co tu kluci dokázali v minulé sezoně, bylo něco neskutečného. Lámali jeden rekord za druhým, vše pak zakončili titulem. Moc jsem jim to přál, celou sezonu jsem je sledoval. Až mi skoro při předávání titulu bylo líto, že jsme za těch šest sezon, co jsem tu strávil, kolikrát byli i blízko a měli jsme dobrý tým, ale nepodařilo se nám vybojovat takový úspěch. Jsem moc rád, že se to klukům tentokrát povedlo, i kvůli majiteli, který do hokeje dává všechno.

Jaké máš momentálně cíle?
Chci pracovat na sto procent celou přípravu, nechci se dívat příliš daleko. Pak uvidíme, jak to bude na ledě a jaký prostor dostanu. Je pro mě ctí působit v takovém mužstvu, to, co tým před rokem dokázal, bylo úžasné.

Vracíš se do známého prostředí, je to pro tebe výhoda?
To ano, a jsem rád, že jsem se mohl vrátit. V Liberci žiju někde od čtrtnácti nebo patnácti let, co jsem sem přišel. Ať jsem působil kdekoliv, stále jsem se sem vracel. Třeba když jsem teď byl v Hradci, třikrát týdně jsem stejně byl v Liberci. Za tu dobu se stal mým domovem. TOP Vantuch Lukáš 03
Lukáš Vantuch není v tygřím dresu zdaleka nováčkem

Máš tu navíc také ještě některé staré známé.
Tým se tu trošku obměnil, ale s hráči se tak nějak známe. Co vím, tak je tu v kabině skvělá parta. Pokusím se mezi ostatní kluky co nejrychleji a nejlépe zapadnout.

Máš nějakou danou úlohu, kterou bys měl plnit?
Teď chci hlavně odmakat každý trénink, na suchu i na ledě, a odvádět svou práci na sto procent. Přijmu jakoukoliv roli v týmu. Kluci tu dosáhli na opravdu velký úspěch, takže dostat se do takhle fungující sestavy nebude snadné. Když se pro mě najde nějaká úloha, budu se ji snažit plnit na sto procent.

Řešil jsi už s trenérem, jaké by mělo být tvé herní vytížení?
S Filipem jsme se bavili, nechci to příliš specifikovat. Pokud dostanu šanci v týmu, budu plnit jakoukoliv roli. Odvádět černou práci, zatímco si první formace oddychnou.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit