Bílí Tygři Liberec

Naposledy Tygři zlomili prokletí brněnského ledu. Porazí Kometu v jejím prostředí i podruhé?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po jedenácti výhrách v Home Credit Aréně v řadě přišla porážka, když Liberečtí po tuhé bitvě podlehli Litvínovu 2:3. Nyní čeká svěřence trenéra Filipa Pešána náročné střetnutí v Brně, kde vůbec není jednoduché vyhrát. Poslední zápas na jihu Moravy ale zvládli na jedničku, zopakují parádní výkon?

Opět Litvínov

Po prohře 3:7 na ledě Plzně v polovině prosince přišlo výrazné zlepšení a Tygři zvítězili sedmkrát za sebou, což jim pomohlo k upevnění pozice v horních patrech tabulky. Nyní ale přišla studená sprcha.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána nejdříve v neděli minulého týdne neuspěli na ledě Hradce Králové, kde sice až do padesáté minuty měli herně navrch, jenže se prosadili pouze jednou. Mountfield se následně nadechl k obratu a v závěru zápasu otočil skóre na 3:1. Opět se tak potvrdila dominance domácích týmů v soubojích Tygrů s Východočechy.

Matěj Stříteský o utkání s Litvínovem:

"Chtěli jsme hrát jednoduše přes střední pásmo, což se nám nedařilo. Ztráceli jsme puky, oni nám to jednoduše obraceli, a my jsme si přidávali starosti vlastní nedisciplinovaností."


V pátek zavítal do města pod Ještědem Litvínov, kterému naše mužstvo naposledy podlehlo 2:6. Po první třetině svítil na kostce nad ledem nadějný stav 2:1 pro šelmy, Verva však utkání otočila, a i přes enormní tlak našich hokejistů v závěru dobyla libereckou pevnost, což se naposledy povedlo Spartě na konci října.

Již v neděli čeká Severočechy další náročné střetnutí, neboť se představí na horkém brněnském ledě.

Na houpačce

Ani Kometa si poslední dobou nepočíná zcela podle představ. Od začátku nového roku ji sužují nevyrovnané výkony, když v šesti zápasech uspěla pouze v polovině případů, z toho jednou až v nastaveném čase.

Stejně jako Tygři má za sebou navíc dvě porážky v řadě. Minulý týden totiž doma prohrála rovněž s Litvínovem a následně padla i ve Vítkovicích, kde se díky velkému výjezdu brněnských fanoušků vytvořila skvělá atmosféra. Čeká nás tak tuhý boj dvou celků, které se potřebují dostat zpět na vítěznou vlnu.


Na horkém ledě

Brněnský stadion se z pohledu libereckých hokejistů neřadí mezi ty oblíbené a body se z něj vozí velmi těžko. V posledním utkání na jihu Moravy ale Tygři předvedli skvělý výkon a zvítězili 5:2. Mimochodem, v tomto duelu vsítily šelmy Brnu v jeho prostředí pět branek, což se jim nikdy dříve nepodařilo.

A právě toto vítězství budou chtít Severočeši v neděli zopakovat, v bouřivém prostředí je ovšem nečeká vůbec nic jednoduchého. Dokáží přesto uspět? To se dozvíme již od nedělních 16:20, zápas můžete sledovat na ČT 2.


Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 38
Bilance: 16 – 2 – 0 – 2 – 18
Skóre: 91:110

V posledním vzájemném zápase se radovali Tygři, kteří stejně jako v první letošním duelu s Brnem uspěli 5:2. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit