Bílí Tygři Liberec

Lehká tréma tam byla, ale nakonec jsem si to užil, usmívá se exboleslavský Oldrich Kotvan

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Severočeši opět předvedli svůj týmový charakter, když v neděli dokázali otočit skóre na svoji stranu v posledních pěti minutách. Bouřlivé klání s Mladou Boleslaví bylo o to zajímavější pro Oldricha Kotvana, který strávil ve středočeském městě dvě sezóny. Letos má za sebou zatím dva úspěšné zápasy v barvách Bílých Tygrů. "Teď jsem toho mohl být součástí a sám jsem viděl, že když se nedaří, tak je tým schopný otočit výsledek," prozradil slovenský bek.

Jak sis prožil domácí premiéru před libereckými fanoušky?
Lehká tréma tam ze začátku byla, když se jednalo o první domácí utkání, a ještě k tomu s Boleslaví. Po pár střídáních to ale ze mě opadlo a bylo to to klasické derby, které jsem si nesmírně užil. Jsem nadšený o to více, že jsme zvítězili.

Bylo to pro tebe něčím speciální, když byla právě Mladá Boleslav ještě minulou sezónu tvým zaměstnavatelem?
Samozřejmě. Zápasy mezi Libercem a Boleslaví mají pokaždé větší grády a fanoušci je berou hodně vážně, takže to je vždycky tak trochu jiný zápas.

Ještě pět minut před koncem jste prohrávali o gól. V čem byl dneska problém?
Musím se přiznat, že nevím, když jsem tu teprve chvíli. Kluci se s tím ale už potýkali, když na konci ukázali obrovskou sílu. Teď jsem toho mohl být součástí a sám jsem viděl, že když se nedaří, tak je tým schopný otočit výsledek.

Co jste si říkali v kabině za toho nepříznivého stavu 2:3?
Byli jsme naštvaní, protože ve druhé třetině jsme byli rozhodně lepší. Góly jsme jim dali jen našimi chybami, takže nás to štvalo o to více. Je ale paráda, že jsme to dokázali otočit.

Dva úvodní zápasy jsi nehrál, ale zatím ve všech případech Tygři úspěšně otáčeli skóre. To už nemůže být náhoda, že?
No, nevím. Jednoduše musíme hrát už od začátku, tlačit se do brány a trošku víc se vyšťavit. Vypadá to, že ten start máme trošku horší, a bylo by potřeba s tím něco udělat, aby nás to potom nemrzelo.

V závěru jsi dostal tvrdou ránu. O co přesně šlo?
Protihráč mě narazil zezadu, kde jsem se moc nemohl bránit, a vletěl jsem na mantinel rukou, kde nemám chránič. Bylo to bolestivé, protože jsem svojí váhou upadl přesně na místo, kde mám jen sval a kost. Nicméně to odezní a nebude to nic vážného.

Tady v Liberci jsi teprve na zkoušce, tak jaké jsou zatím tvé pocity?
Zatím jsem spokojený a budu se snažit, abych tu mohl zůstat. Organizace je tu přímo parádní. Když vidím, jak tu pracují s hráči, tak se k tomuto klubu určitě přikláním.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit