Bílí Tygři Liberec

Do třetice doma a pěkně v halloweenském! Do Liberce připlují Růžičkovi Piráti

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V rámci 16. kola se svěřenci Filipa Pešána utkají s Chomutovem. Ačkoliv se Piráti spíše než nad vodou nachází u dna, nečeká na Bílé Tygry nic jednoduchého. Vždyť lodivodem pirátské kocábky je známý stratég Vladimír Růžička. Co na šelmy vymyslí, uvidíme v pátek. Úvodní buly je naplánováno na 18:00.

Našlapaná tabulka

V letošním extraligovém ročníku se opět ukazuje, jak dovede být česká hokejová špička vyrovnaná. V našlapané tabulce žádný tým nijak nevyčnívá. Bílí Tygři se zatím ve vyrovnaném zápolení drží na druhém místě s tříbodovou ztrátou na vedoucí Spartu, která však odehrála o dva zápasy více. Šelmy se ale musí dívat i pod sebe. Například jedenáctá Olomouc ztrácí na Severočechy pouhých osm bodů.

Minulý víkend vytěžili svěřenci Filipa Pešán slušný počet čtyř bodů z těžkého dvojutkání se Spartou a Plzní. Právě utkání se Západočechy, které bylo doprovázeno svátečním programem k oslavám výročí sta let od vzniku Československa, ozdobili Liberečtí plným bodovým ziskem a čistým kontem Romana Willa.

Dominik Lakatoš s Petrem Jelínkem před chomutovským brankářem

Léčba Dudou

V chomutovském táboře tak veselá atmosféra zdaleka nepanuje. Piráti počínaje úvodním extraligovým kolem prohráli hned osmkrát za sebou, což v tabulce soutěže nemohlo znamenat nic jiného než poslední místo. Právě na něm svěřenci Vladimíra Růžička dosud setrvávají, ačkoliv body konečně začaly naskakovat.

V reakci na neoslnivý vstup do soutěže muselo vedení Chomutova sáhnout k několika změnám. Do extraligy se vrátil ostřílený matador Radek Duda, který poslední léta celkem úspěšně působil v německé druhé nejvyšší soutěži DEL2 a nedávno také v Benátkách nad Jizerou. I díky jeho příspěvku začali Piráti konečně vítězit.

Šarvátky u pirátské brány

Nejproduktivnější útok ligy versus NHL

Vůbec nejčerstvější posilou celku z Ústeckého kraje je brankář Justin Peters. Dvaatřicetiletý majitel bronzu z loňské olympiády se může pochlubit i několika starty v kanadsko-americké NHL. Drtivou většinu z nich nasbíral v dresu Caroliny, objevil se však i ve Washingtonu a své poslední tři zápasy v nejlepší zámořské lize odchytal v sezóně 2016/2017 za Arizonu Coyotes.

Pokud Peters nastoupí už v pátek, čekala by ho konfrontace s nejúdernější formací ligy. Po odchodu Michala Bulíře do ruského Magnitogorsku zaujal pozici vedle lídra ligové produktivity Marka Kvapila (8+17) a Radana Lence (7+8) Libor Hudáček (5+7) a zdá se, že i tato spolupráce v tygřím kabátu bude klapat.

Jestli bude tato trojka úspěšná i proti Chomutovu, uvidíme v pátek. Utkání, které se ponese v duchu Halloweenu, začíná v 18 hodin. Vytvořme společně v ochozech pravou strašidelnou atmosféru! Dorazte na zápas v masce, ty nejlepší budou odměněny!

Bílí Tygři Liberec versus Piráti Chomutov

Počet zápasů: 21
Bilance: 9 – 3 – 0 – 5 – 4
Skóre: 58:43

Připomeňte si zářijové přípravné utkání s Piráty v následujícím videu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit