Bílí Tygři Liberec

Českou reprezentaci čeká první kemp. Objeví se na něm pětice Tygrů!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Přípravu na nadcházející ročník, jehož vrcholem bude květnové mistrovství světa ve Švýcarsku, začne během srpna i česká reprezentace. Na jejím prvním setkání bude i výrazná tygří stopa, koho trenér Miloš Říha povolal?

Česká reprezentace se letos poprvé sejde na kempu v Jihlavě, který bude probíhat od 11. do 16. srpna. Trenér Miloš Říha do hlavního města Vysočiny pozval celkem sedmatřicet hráčů, přičemž vsadil především na mladou krev.

Na tréninkové soustředění povolal i pětici libereckých hokejistů, jmenovitě útočníky Jana Ordoše s Markem Zacharem a čerstvou posilou Adamem Musilem a obránce Tomáše Hanouska s naší letní posilou Danielem Bukačem.

Se seniorským národním týmem mají zkušenosti zatím jen Ordoš s Musilem, kteří v reprezentačním dresu odehráli několik přátelských zápasů. Pro ostatní půjde mezi dospělými o premiéru, za Českou republiku nicméně nastoupili v mládežnických výběrech.

Miloš Říha na kemp mimo jiné nominoval i gólmana Vítka Vaněčka, jenž v minulosti působil v liberecké mládeži a aktuálně chytá za tým AHL Hershey Bears.

Ani letos ovšem reprezentaci nečeká v rámci soustředění žádné přípravné utkání, první zápas sehraje až na listopadovém Karjala Cupu ve Finsku. Nám nezbývá než doufat, že i na něm se Tygři objeví.


Nominace na kemp v Jihlavě

Brankáři:
Jakub Škarek (Lahti, Finsko), Vítek Vaněček (Hershey, AHL), Daniel Vladař (Providence, AHL).

Obránci:
Dominik Mašín (Syracuse, AHL), David Sklenička (Laval, AHL), Filip Pyrochta, Jan Štencel (oba HC Kometa Brno), Jan Košťálek, Tomáš Dvořák, Petr Kalina (všichni HC Sparta Praha), Tomáš Hanousek, Daniel Bukač (oba Bílí Tygři Liberec), Michael Gaspar (Mountfield HK), Lukáš Buchta, Daniel Gazda (oba PSG Berani Zlín), Vojtěch Budík, Lukáš Kaňák (oba HC Škoda Plzeň), Jan Ščotka, Lukáš Doudera (oba HC VERVA Litvínov).

Útočníci:
Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Tomáš Fořt (PSG Berani Zlín), Aleš Jergl, Radovan Pavlík (oba Mountfield HK), Ondřej Beránek, Jakub Flek (oba HC Energie Karlovy Vary), Kristian Reichel (oba Manitoba, AHL), Lukáš Rousek (HC Sparta Praha), Petr Kodýtek, Matyáš Kantner (oba HC Škoda Plzeň), Marek Zachar, Jan Ordoš (oba Bílí Tygři Liberec), Radim Zohorna, David Cienciala (oba BK Mladá Boleslav), Ondřej Machala (HC Dynamo Pardubice), Luboš Horký (HC Kometa Brno), Lukáš Anděl (HC Dukla Jihlava), Adam Musil (Bílí Tygři Liberec).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit