Bílí Tygři Liberec

Češi navzdory nezdaru proti Rusku ovládli Beijer Hockey Games

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Česká hokejová reprezentace po dlouhých 25 letech opět ovládla švédský podnik Euro Hockey Tour. Na Beijer Hockey Games se představili hned čtyři Tygři, kteří se podíleli na výsledném triumfu.

Trenér Miloš Říha si do svého výběru zvolil hned čtyři Tygry. V původní nominaci se nacházeli Marek Kvapil, Radan Lenc, Tomáš Filippi a Michal Birner. Poslední jmenovaný se sice ze zdravotních důvodů omluvil, stejně tak učinil ovšem také Patrik Bartošák z Vítkovic, kterého tak v národním týmu nahradil Roman Will.

Zatímco Will zůstal ve čtvrtečním souboji se Švédskem pouze na střídačce, zbylé trio se představilo na ledě a Marek Kvapil se hned zapsal do statistik, když ve druhé třetině srovnával na 1:1. I díky němu nakonec český výběr otočil vývoj a zvítězil jednoznačně 5:2. Černou kaňkou duelu bylo zranění Tomáše Filippiho, který musel po zápasu odcestovat zpět do Čech a podle prvních odhadů bude mimo hru dva až tři týdny.

Do sobotního utkání s Finskem již do branky nastoupil Roman Will, který si odbyl reprezentační premiéru. A vedl si skvěle. Hned v první třetině zlikvidoval několik velkých šancí Finska, na jeho vynikající zásahy navíc navázali i jeho spoluhráči z národního týmu a nakonec Finsko porazili 3:1. Will si navíc odnesl cenu pro nejlepšího hráče zápasu.

Vzhledem k tomu, že ve zbylých soubojích nejprve Rusko porazilo po nájezdech Finsko a Švédové následně v základní hrací době vyzráli na Rusy, měli již Češi po dvou hracích dnech jistý triumf v celém turnaji, což se jim povedlo poprvé po dlouhých 25 letech.

Do nedělního souboje s Ruskem tak Česká republika vstupovala s klidem na hokejkách, o celkové prvenství ji již nemohl nikdo připravit. Zohorna sice otevřel skóre, Rusové však ještě v průběhu druhé třetiny otočili a nakonec se radovali z vítězství. Na českém úspěchu to ale nic nezměnilo.

I díky výkonům kvarteta Tygrů si Češi letos po nevydařených turnajích ve Finsku a v Rusku vylepšili renomé. V rámci Euro Hockey Tour už zbývá odehrát pouze Carlson Hockey Games, po nichž již bude následovat vrchol sezony v podobě mistrovství světa. Podaří se některému z Bílých Tygrů vybojovat si místo také v závěrečné nominaci na světový šampionát?

Technika Radana Lence

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit