Bílí Tygři Liberec

Bude zase prodloužení? V Liberci se představí silná Olomouc

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V rámci 34. extraligového kola změří svěřenci Filipa Pešána síly se sedmou Olomoucí. Oba letošní vzájemné duely dospěly do prodloužení, potažmo do nájezdů. Jestli se stejný scénář bude opakovat i napotřetí, uvidíme v pátek. Zápas startuje v 18:00.

Přetahovaná s Třincem

Výsledky libereckých hokejistů v poslední době fanouškům podještědského klubu přináší samou radost. Tygři se mohou pochlubit pětizápasovou vítěznou šňůrou, díky níž dotáhli ztrátu na vedoucí Oceláře z Třince.

Severočeši se na chvíli dokonce mihli na samotném čele, jenže v posledním kole se Třinečtí vrátili zpět před šelmy. Ty totiž v Karlových Varech zvítězily, na rozdíl od Slezanů, až po samostatných nájezdech. Vzhledem k nepříznivému vývoji zápasu však dva body mají cenu zlata.

Lukáš Krenželok se snaží obrat protihráče o kotouč

Prokletí první pětky

Pokaždé, když se letos svěřenci Zdeňka Motáka probojovali do první pětky, přišel výkonnostní pád. Z jednoho takového se Olomoučtí nemohou probrat dodnes. Hanákům nedávno patřila čtvrtá příčka, jenže místo útoku na první trojku vycouvali Moravané až na nynější sedmé místo.

V číslech vypadá olomoucká krize následovně: sedm proher z posledních osmi zápasů. Kohouti si mohli spravit chuť tento týden v Brně, úřadující mistr ale v nájezdech zvítězil, a tak se Mora bude muset pokusit o procitnutí v Liberci.

Jan Ordoš se snaží dostat kotouč za brankovou čáru

Vzácná vyrovnanost

Pohled na vzájemnou bilanci hovoří jasně. Z osmnácti zápasů vyhráli oba dva soupeři devět. A co víc, letošní výsledky vyrovnanost Liberce a Olomouce jen umocňují. V říjnovém klání pod Ještědem dospělo utkání díky famózní stíhací jízdě šelem až do prodloužení, v listopadu na Hané musely rozhodovat dokonce až samostatné nájezdy.

Jestli se ani třetí letošní duel obou zdatných soupeřů nerozhodne v základní hrací době, uvidíme v pátek. Začátek pátečního utkání je v Home Credit aréně naplánován na 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 18
Bilance: 7 – 2 – 0 – 2 – 7
Skóre: 42:29

Připomeňte si říjnový obrat šelem v následujícím videu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit