Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Modrý rozšířil tygří smečku

Date of publication Author eReS

V sobotu přiletěl do ČR, dnes se poprvé postavil před novináře a zavítal do liberecké kabiny, aby se již v úterý představil nedočkavým divákům ve Svijanské aréně proti Slavii. To je jen zlomek z programu těchto dní nového hráče Bílých Tygrů Liberec, obránce Jaroslava Modrého.

Třiatřicetiletý obránce podepsal v létě smlouvu s Atlantou, kam zamířil po sedmi sezónách strávených na západním pobřeží v Los Angeles. V novém prostředí vyčkával začátek soutěže, leč výluka v NHL bude nejspíše trvat celý ročník, Modrému tak nezbylo nic jiného než se poohlédnout po jiném angažmá.

„Věřil jsem, že NHL začne, navíc mám početnou rodinu, takže jsem se alespoň mohl více věnovat jí. Hokej mi ale již chyběl, a tak jsme se rozhodli k návratu do Evropy. Liberec mě kontaktoval jako vůbec první tým a já bych chtěl, aby se děti trochu více naučily česky,“ vysvětlil Modrý na tiskové konferenci důvody, kterého vedli k rozhodnutí odejít do české extraligy.

Více než čtyři desítky hráčů z kanadskoamerické NHL nyní brázdí extraligová kolbiště a plní stadiony. I ti poslední, kdo vyčkávali a věřili v konec výluky se přesouvají na evropský kontinent. „Myslel jsem, že se obě strany nakonec dohodnou a přestávka nebude tak dlouhá. Na začátku jsem byl optimista, nyní si ale myslím, že se letos vůbec nezačne. Připravoval jsem se sám, v Atlantě ale již nebyli kvalitní hráči a mně hokej opět chyběl. Extraliga proto byla nejlepší řešení,“ doplnil odchovanec českobudějovického hokeje.

S libereckým klubem byl v kontaktu již od léta. Zdejší management si vzpomněl na jeho dřívější působení v kempu organizovaném pro libereckou mládež a hráče oslovil. „Měl jsem pár nabídek z Evropy, ale chtěl jsem zpět do České republiky. Jednání s Libercem byla výborná a korektní. Nepovažoval jsem proto za nutné jednat s dalšími kluby,“ řekl hráč, jenž bude oblékat dres s číslem čtyřicet čtyři.

Na severu Čech by se podle svých slov rád stal součástí úspěšného celku. „Věděl jsem, že je to ambiciózní klub, který staví novou arénu a má mladý tým. Líbí se mi, že můžu být součástí něčeho nového,“ řekl ostřílený zadák, který startoval na letošním mistrovství světa v Praze.

Modrý mohl podobně jako bývalí spoluhráči Václav Prospal a Radek Dvořák vypomáhat českobudějovickému mužstvu v návratu do extraligy. „Nikdo mě nestačil kontaktovat. První námluvy přišly v době, kdy jsem již byl domluven s Bílými Tygry. Navíc mají České Budějovice dostatek kvalitních hráčů, takže možná ani o nikoho dalšího z NHL zájem neměly,“ uvedl Modrý. Ten bude pod Ještědem zatím sám. Manželka spolu se třemi dětmi zůstaly v Atlantě. „Musím si zde vše zařídit a připravit se na jejich příchod,“ vysvětlil.

Jaroslav Modrý patřil v Los Angeles mezi elitní obránce a v týmu si vydobyl pevnou pozici. Přesto se v létě musel sbalit a odejít do podprůměrné Atlanty. „Finanční prostředky v Kings byly pro nadcházející sezónu vyčerpány. Klub podepsal vysoké smlouvy s dalšími obránci, já jsem se proto rozhodl k přesunu do Atlanty. Je to mladý tým, který se dříve trápil, myslím ale, že by se měl v dalších sezónách dostat do play-off. Tým není špatný,“ vrátil se ještě ke svému prvnímu letošnímu stěhování.

Nová liberecká akvizice by měla dres Bílých Tygrů oblékat až do konce sezóny. První start v libereckém dresu a zároveň premiéru v samostatné české extralize si odbude v úterním utkání proti Slavii. „Jsem profesionál a udělám vše pro to, abych byl připraven týmu pomoci. Připadám si při čekání na první duel, jako bych byl malý kluk, který přijde do krámku s bonbóny. Věřím, že mi působení v libereckém týmu přinese spoustu krásných hokejových zážitků,“ řekl Jaroslav Modrý.

Trenér Josef Paleček s ním počítá do dvojice s Miroslavem Dubnem. „Je to jedna z variant, kam bychom Jardu chtěli umístit. Nadcházející tréninky nám ale ukáží více,“ upřesnil své záměry Josef Paleček.

Profil a statistiky Jaroslava Modrého

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit