Bílí Tygři Liberec

Marodka je velká, ale hostování nebude

Date of publication Author Jiří Beníšek

Kádr Bílých Tygrů trápí nebývalá marodka, zatím největší v dosavadním průběhu sezóny. Před pátečním duelem s úřadujícím mistrem HC Hamé Zlín postrádá trenér Paleček opory týmu Igora Rataje, Aleše Kotalíka, Andreje Podkonického a Jana Plodka. Pátý marod, Radim Vrbata, už je natolik v pořádku, že v úterý navečer s mužstvem trénoval. Ten nedohrál televizní utkání s Vítkovicemi a v Plzni v neděli nenastoupil vůbec. Drobné problémy měl po plzeňském zápase i obránce Hanzlík, ten se však včera navečer rovněž proháněl po ledě Svijanské arény.

Josef Paleček: Pomohou nám mladí, tým se musí semknout

Trenére, ta marodka je dost rozsáhlá. Jak to přesně s hráči nyní vypadá?
Igor Rataj je po otřesu mozku, myslím, že ještě tak týden bude mimo hru. Honza Plodek by se podle posledních zpráv mohl k týmu připojit ještě tento týden, snad ve čtvrtek, takže tady určitá naděje je. Mnohem horší situace je ale u dalších dvou hráčů, Aleše Kotalíka a Andreje Podkonického.

Na stadionu byli oba v době tréninku k vidění, na ledě ale nebyli. Jaká jsou jejich zranění?
Andrej Podkonický se zranil v pátek před sobotním zápasem s Vítkovicemi, má natržené postranní vazy v koleni pravé nohy. Toto zranění ho bohužel vyřazuje ze hry na dobu čtyř až šesti týdnů. Obdobná situace je u Aleše Kotalíka, ten má podobné zranění na levé noze. Také nám bude zhruba měsíc chybět. Situace je o to horší, že oba dlouhodobě zranění jsou centři, stejně jako Igor Rataj. Ten se ale do sestavy vrátí dříve.

Hodláte toto citelné oslabení sestavy řešit nějakou výpomocí formou krátkodobého hostování z jiných klubů, kde je přetlak v sestavě?
Tak to rozhodně ne. Máme v záloze mladé hráče, kteří pravidelně hrají na střídavý start jinde, takže někoho povoláme "nahoru". K cizím krátkodobým hostováním sahat nebudeme. Tým se musí semknout a hrát i za zraněné kluky. Ti navíc budou v kontaktu s mužstvem. Hostování prostě nebude.

Petr Vampola s kumpány možná přichystá zase nějaké překvapení

Sestava Bílých Tygrů na včerejším tréninku nebyla nikterak početná, přesto se trénink odbýval ve svižném tempu, pod hlasitým dohledem kouče Palečka. Zranění si pochopitelně vyžádala i změny v seskupení jednotlivých útoků, pohromadě zůstaly pouze obranné dvojice. Trio mladých krajánků Vrbata, Kotalík, Nedorost bylo dočasně rozděleno, naštěstí se do sestavy už během víkendu vrátil po zranění Petr Vampola. "Kotník mě občas pobolívá, ale to je normální. Přeci jen zápasy, to je něco jiného než tréninky. Navíc jsem čtyři týdny nehrál, takže hlavně potřebuji chytit zápasový rytmus a tempo," poznamenal blonďatý útočník.

Již v sobotu, po vítězství nad Vítkovicemi, si Petr Vampola návrat patřičně užíval. Na konci zápasu zůstal na ledě s kapitánem Václavem Novákem a zatímco vůdce týmu "střílel" do diváků dárky, Petr se chopil mikrofonu a "hecoval" diváky. "Tak to vyplynulo ze situace. Měli jsme radost z vítězství a také ze slušné návštěvy navzdory televiznímu přenosu ze zápasu a další konkurence v podobě fotbalového utkání naší reprezentace, což bylo také v televizi," poznamenal Petr Vampola.

"Moc bychom ale příznivce potřebovali právě v pátek proti Zlínu. Bude to moc těžké, jednak proto, že Zlín je kvalitní mužstvo, úřadující mistr extraligy, druhý v tabulce, ale také proto, že nás momentálně trápí dost početná marodka. Takže věřím, že naši příznivci přijdou v co nejhojnějším počtu a vytvoří nám pořádnou atmosféru, jako zatím pokaždé. Snad to vyjde a odměníme se jim nejen vítězstvím, ale na závěr zase nějakým překvapením," uzavřel výzvu fanouškům Petr Vampola.

V jakém složení tým v úterý navečer trénoval?

Brankáři: Hnilička, Falta,

Bílé dresy: Šmíd, Jiruš - Vrbata, Tomajko, Čermák.

Červené dresy: Holub, Duben - Novák, Procházka, Nedorost.

Modré dresy: Moravec, Hanzlík - Vaic, Vampola, Rozsíval.

Zelené dresy: Krstev, Víšek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit