Bílí Tygři Liberec

Igor Rataj chce hrát v Liberci pro plné tribuny

Date of publication Author František Micko, Radek Vokál

Jedním ze tří slovenských útočníků v libereckém týmu bude v nové sezóně jedenatřicetiletý urostlý centr Igor Rataj. Ten již dres s hlavou tygra nosil v minulé sezóně, když byl v listopadu uvolněn ze Znojma na měsíční hostování výměnou za Michala Straku. Trojnásobný mistr Slovenska, účastník mistrovství světa 1998, nejužitečnější hráč skupiny Kontinentálního poháru 2002-03 a druhý nejrychlejší bruslař slovenského výběru na utkání hvězd v roce 2003 nyní touží navázat na své dosavadní výkony a pomoci Bílým Tygrům k vytyčenému cíli.

První z devíti loňských zápasů za Liberec sehrál Rataj 16. listopadu v Pardubicích. Hned v dalším utkání přispěl gólem a asistencí k výhře Bílých Tygrů nad Třincem 4:1. Po celou dobu v libereckém dresu nastupoval jako centr útoku sestaveného z posil, mezi Jiřím Haškem a Leošem Čermákem, a rozehrál se do skvělé formy.

Osmého prosince přibyl do rodiny syn Gregor a po Vánocích se Igor Rataj musel vrátit do Znojma, kde pokračoval v kvalitních výkonech. Velkým impulsem pro něj bylo únorové zařazení mezi znojemské hvězdy Puchera s Uramem, se kterými na konci základní části a v úvodu play-off odehrál devět zápasů, v nichž nasbíral nadprůměrných 12 bodů. Jeho tým nakonec vypadl se Slavií až v sedmém zápase po samostatných nájezdech. Po sezóně Igoru Ratajovi ve Znojmě vypršela roční smlouva a tak se dohodl s vedením Bílých Tygrů.

V loňské sezóně jste nějaký čas v Liberci působil. Jakou roli to hrálo při rozhodování o vašem dalším působišti?
Nabídek jsem měl několik. V loňské sezóně se mi ale v Liberci dařilo a o to bylo rozhodování jednodušší. Také jsem viděl, jaké má liberecké vedení s hokejem záměry, a to rozhodlo.

Co si slibujete od návratu do dresu Bílých Tygrů?
Chtěl bych zopakovat výkony z předešlého působení v dresu Bílých Tygrů. Vždyť na podzim, když se nám začalo dařit, se velmi zvedla návštěvnost zápasů a to je potom příjemné hrát pro plné tribuny.

Většinu hráčů znáte již z minulé sezóny. Co říkáte novým posilám?
Skoro všechny hráče, kteří posílili Bílé Tygry, jsem již osobně znal. Pouze s Janem Tomajkem jsem se seznámil až tady v Liberci. Posily jsou to kvalitní a věřím, že týmu hodně pomohou. A hodně také budeme spoléhat na výkony brankáře Hniličky.

Atmosféru play-off znáte již ze Znojma. Je reálné ji zažít i v Liberci?
Určitě bych tuto atmosféru chtěl opět zažít a věřím, že pro to celý tým udělá vše. A když dobře zachytá gólman, není to nic nemožného.

Pomýšlíte také na slovenskou reprezentaci?
Kdyby přišla konkrétní pozvánka, tak ano. Ale myslím si, že je na Slovensku dost kvalitních hráčů a na šampionáty stejně jezdí většinou kluci z NHL, takže s ní moc nepočítám.

Jaké jsou Vaše hokejové cíle?
Na odchod jinam do ciziny zatím nepomýšlím. Chtěl bych ještě dlouho hrát českou extraligu. Jsem v ní spokojený. Nejdůležitější je pro mě nyní vydařená sezóna Bílých Tygrů.

Prozradíte nám také něco o rodině?
Když jsem v prosinci odcházel z Liberce, tak se manželce narodil syn Gregor. A ten má ještě šestiletou sestřičku.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.

Další čtení o Igoru Ratajovi

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit