Bílí Tygři Liberec

Tomajko si pochvaloval Liberecko při cyklistické etapě

Date of publication Author David Schlegel

L i b e r e c - První tréninkové dávky naordinované trenérem Josefem Palečkem vstřebává nová posila Liberce Jan Tomajko. Dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz extraligy je zatím pod Ještědem velmi spokojený. "Jsem tu zatím jen deset dnů, ale musím říci, že se mi tu velmi líbí. Moc se těším na nadcházející sezónu," říká levý křídelní útočník.

Letní příprava je obvykle synonymem tvrdé dřiny, ani Tomajko to nevidí jinak. "Věnujeme se posilovně, jezdíme na kole, běháme, hrajeme fotbal a tenis," popisuje. Právě při jedné z cyklistických etap po okolí měl Tomajko možnost prohlédnout si okolí svého nového působiště. "Díval jsem se hodně kolem sebe a okolí Liberce je fakt moc pěkné. Ve městě jsem se ale zatím byl podívat jen dvakrát. Zatím bydlím jen v garsonce, ale až budu bydlet a přijede sem moje rodina, určitě se synem vyrazíme do místní zoologické zahrady," říká olomoucký odchovanec.

Právě v Olomouci se poprvé dala dohromady slavná řada KBT. Tomajko s Kratěnou a Brošem získali tituly ve Vsetíně i na Spartě, nyní však Jan Tomajko své kamarády opouští. Kratěna s Brošem totiž zůstávají ve Spartě. "Takový je život, nedá se nic dělat," krčí rameny. V současném působišti potkal pouze dvojici svých bývalých spoluhráčů. Ve čtvrté pětce Vsetína dostával občas šanci tehdejší junior Petr Vampola, ze Sparty se Tomajko dobře zná s Václavem Novákem a Valdemarem Jirušem. "Už jsem se ale seznámil se všemi. Myslím, že to bude úplně v pohodě," říká jasně.

V uplynulých dvou týdnech se Jan Tomajko podobně jako celý hokejový národ věnoval sledování mistrovství světa v Praze a v Ostravě. Na televizních obrazovkách mohl sledovat řadu bývalých spoluhráčů z Olomouce, Vsetína i Sparty. "Sledoval jsem hlavně český tým. Proč jsme neuspěli? To je těžká otázka... Asi nám chyběl kousek štěstí," myslí si.

V letech 2000 a 2001 se Jan Tomajko světových šampionátů zúčastnil a vždy si přivezl zlaté medaile. Nad návratem do reprezentačního mužstva příliš nepřemýšlí, ale nevylučuje ho. "Když budu hrát dobře, tak se třeba do nároďáků vrátím."

V uplynulé sezóně se Tomajko potýkal se zraněními. "Teď se cítím dobře a doufám, že už jsem si všechno vybral," říká odhodlaně. Ani Liberec za sebou nemá dobrou sezónu. "Snad to letos zlomíme. Hlavně se musíme probojovat do play-off," dodává na závěr.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit