Bílí Tygři Liberec

Novou posilou Liberce se stal zkušený bek David Havíř

Date of publication Author Martin Kadlec

Obranné řady Bílých Tygrů vyztuží v příštích dvou letech zkušený zadák David Havíř. Sedmatřicetiletý bek přichází pod Ještěd z prvoligového Chomutova, kde působil od léta 2009. Většinu své extraligové kariéry ale prožil v Pardubicích, ve kterých si také získal největší renomé. Vzhledem k účasti Chomutova v náročné baráži s Mladou Boleslaví, se Havíř do přípravy Tygrů zapojí až po 15. květnu.

Ctibor Jech
Vyjádření GM Ctibora Jecha:
„Měli jsme zájem o zkušeného obránce, který by nám pomohl v přesilových hrách. David se nám jevil jako vhodný typ, který má celkový přehled ve hře a navíc by mohl částečně nahradit Marka Trončinského. I když v posledních dvou letech hrál první ligu za Chomutov, tak během střídavých startů v nejvyšší soutěži vždy prokazoval, že na extraligu stále má. Zdobí ho přehled ve hře, kvalitní rozehrávka a dobrá hra na útočné modré čáře. I proto jsme se s Davidem Havířem domluvili na dvouletém kontraktu.“

Profil Davida Havíře:
Šikovný obránce se narodil v roce 1975 v Brně, kde také s hokejem začínal. Během své první sezóny mezi muži ale musel hned skousnout sestup s Kometou do první ligy, kde pak odehrál jeden ročník. V létě 1997 přišlo stěhování do Francie, do týmu Viry-Chatillon, kde si David vyzkoušel dosud jediné zahraniční angažmá. Po návratu do České republiky zamířil Havíř do Znojma, se kterým hned oslavil postup do extraligy. Mezi Orly se vypracoval mezi nejlepší extraligové beky a stabilní výkony mu dvakrát vynesly i pozvánku do reprezentačního týmu (v sezóně 2003/2004 si připsal dokonce úctyhodných 29 kanadských bodů). Před sezónou 2004/2005 putoval Havíř do Pardubic, které se netajily snahou ukořistit titul. I na východě Čech tvořivý bek potvrdil, že patří mezi „vítězné“ typy a hned první rok v pardubickém dresu zakončil titulem. Po dalších pěti letech si radost z šampiona extraliga s Pardubicemi zopakoval. Shodou okolností se v obou mistrovských letech protáhl východočeský celek do finále právě přes Bílé Tygry a ročník 2009/2010 hodně ovlivnila i Havířova trefa v prodloužení třetího duelu, když jeho švih od modré zapadl za Pince. Od roku 2010 působil David Havíř v Chomutově, kde letos pomohl Pirátům k postupu do extraligy. Vedle toho stihl zkušený bek i opětovnou výpomoc Pardubicím, za které naskočil sedmkrát během extraligového play-off, a znovu se tak podílel na vyřazení Liberce v semifinále. Zároveň si díky těmto střídavým startům připsal svůj třetí titul mistra republiky.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit