Bílí Tygři Liberec

Dudovo tvrzení, že v liberecké šatně nebyl, je směšné, říká zástupce Liberce

Date of publication Author Radek Vokál

Na Dudovo vyjádření o tom, že jde o spiknutí proti jeho osobě, reagoval v pondělí asistent libereckého GM Bartoloměj Salanský. "Jestli Duda tvrdí, že se nic nestalo, tak je to naprostá hloupost," neskrýval údiv. "Teď u nás byla televize, které Čakajík poskytoval rozhovor, a každý tak může vidět jeho mononkl, který mu Duda přivodil," rezolutně odmítl Dudovu obhajobu Salanský.

Verzi podle Radka Dudy si můžete přečíst na stránkách pražské Slavie. Podle liberecké strany bylo vše jinak. "Radek Duda hned po vyloučení zamířil do liberecké šatny za Čakajíkem. Oba si tam chvíli něco vysvětlovali a zatímco si Čakajík rozvazoval brusli, Duda mu na rozloučenou dal pěstí do obličeje." Všechno se odehrálo beze svědků, takže se podle Bartoloměje Salanského může Duda snadno nařčení z útoku bránit. Svědkem by mohla být průmyslová kamera umístěná na chodbě před kabinami. "Na chodbě skutečně kamera je, ale co se dělo uvnitř, to se z kamer samozřejmě zjistit nedá," vysvětloval Salanský. A nemohou kamery alespoň zaznamenat Radka Dudu jak jde k liberecké šatně? "Kamera je bohužel namířená tak, že onu část chodby mezi oběma kabinami zabírá jen velmi omezeně, takže na ní asi nic vidět nebude."

Po zápase přišli hráči do kabin, zatímco členové vedení libereckého týmu se odebrali na tiskovku. V kabinách pak Čakajík svým spoluhráčům řekl, že byl Dudou napaden. Václav Novák, který byl už předem pozván na tiskovovou konferenci, pak na ní přišel s oním odhalením. Zástupci Bílých Tygrů následně šli za rozhodčím a delegátem, aby napadení napsali do zápisu, ti to ale odmítli s tím, že se událost netýkala zápasu a došlo k ní v útrobách stadionu, tedy mimo dění spadající do jejich kompetence. Liberecký klub se tak rozhodl zaslat stížnost na Radka Dudu na APK, která se k případu vyjádří a která může rozhodnout o případném Dudově potrestání. APK zasedá až v polovině února, do té doby se tedy bude muset počkat. Šance na Dudovo potrestání ale Bartoloměj Salanský nevidí jako moc vysoké. "Duda má výhodu, že k případu nejsou žádní svědci, a je to tak tvrzení proti tvrzení. Všichni si ještě pamatujeme, jak Duda v Plzni při podávání rukou udeřil pěstí Jana Kudrnu, viděl to celý zimní stadion včetně televizních kamer, a stejně za nesportovní čin potrestán nebyl." Dudovi naopak může přitížit jeho nedobrá pověst výtržníka a recidivisty, jak potvrdil svými slovy i Bartoloměj Salanský: "Všichni už Radka Dudu známe..."

Klub Bílí Tygři Liberec nakonec v pondělí zaslal dopis řediteli extraligy Stanislavu Šulcovi, který by se měl v brzké době k případu vyjádřit. O aktuálním vývoji aféry vás budeme informovat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit