Bílí Tygři Liberec

Marek Schwarz: Zápas jsem si užíval! Na nulu jsem se snažil nemyslet

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Poprvé v sezóně nastoupil jako jednička a hned vychytal čisté konto. To je parádní vizitka Marka Schwarze! Zkušený gólman proti Olomouci předvedl 26 zásahů a byl oporou už tak dobře fungující obranné linii. "Náš dosavadní styl byl hodně riskantní. Už nebyl čas o tom víc diskutovat, museli jsme to přenést na led," hodnotí zlepšenou defenzivní činnost celého týmu.

Tvůj první zápas v roli jedničky a hned čisté konto. Lépe sis to snad ani představovat nemohl!
Je to super! Musím ale říct, že to byla práce celého týmu. Kluci přede mnou hráli strašně obětavě, blokovali střely a pomohli mi s dorážkami. Jsem nadšený, bylo to famózní. Mám strašnou radost a jsem rád, že jsme ten zápas zvládli odehrát trošku líp do defenzivy.

Asi bylo důležité co nejrychleji hodit za hlavu nepříliš povedené utkání v Kladně...
Určitě, s tím souhlasím. Bohužel se nám tam vůbec nepovedla třetí dvacetiminutovka. Ale to se stává, Kladno hrálo fakt dobře. Myslím si, že nás ten zápas trošku poučil a nakopl nás do další práce.

Bylo to dneska hlavně o tom zapracování na defenzivě?
My jsme si říkali už dlouho, že tohle musíme změnit. Už nebyl čas o tom víc diskutovat, museli jsme to přenést na led. Vyříkali jsme si to i důrazněji. Náš dosavadní styl byl hodně riskantní. Sice jsme hráli výborně, dávali hodně gólů, ale to je bohužel na riziko. Pro diváky jsou sice takové zápasy skvělé, ale pro trenéry nic moc a pro gólmany hrozné. (smích) Dneska jsme předvedli to, co jsme chtěli. Myslím si, že bychom takhle měli hrát dál, dnes to byl výborný týmový výkon.

Fanoušci několikrát vyvolávali tvé jméno. Udělalo ti to velkou radost?
Ano, vždycky je to skvělé, když cítíte podporu od fanoušků. Musím říct, že byli znovu výborní! I jim patří poděkování. Zápas jsem si užíval.

"Když naskočím občas v extralize, je to skvělé"

Olomouc si v závěru vytvořila tlak a musel jsi předvést spoustu zákroků. V takových situacích asi brankář trošku myslí, aby o tu nulu nepřišel, že?
Já jsem se na to právě snažil nemyslet, protože když o tom začne člověk přemýšlet, spadne mu to tam. (smích) Hlavně jsem si přál, abychom vyhráli a umlátili to i přes případný inkasovaný gól. Věřil jsem, že to zvládneme.

Kdy se upeklo, že budeš chytat?
Bylo to naplánované dopředu. Už si to přesně nevybavím, ale věděl jsem to asi čtyři nebo pět dní.

Myslíš, že se nějak změní tvá role v týmu?
Myslím si, že ne. Uvidíme, jak se to vyvrbí teď v CHL, role jsou ale jasně dané.

Určitě je z tvého pohledu důležité vědět, že dokážeš zastoupit a odchytat vítězný zápas...
To rozhodně ano. Chytám navíc nějaké zápasy za Benátky, takže se udržuji v tempu. Když naskočím občas v extralize, je to skvělé.

Příští týden vás čeká nesmírně důležitý zápas CHL v Augsburgu. Jak se s tak náročným programem vypořádáte?
Bude to trošku nahuštěnější, hned zítra odjíždíme do Německa. Moc času na odpočinek mít nebudeme, ale věřím, že to zvládneme. Jsme dobře fyzicky připravení, neměl by to být žádný větší problém. Je skvělé, že v CHL pořád žijeme. Byla by paráda, kdybychom Augsburg dvakrát porazili a postoupili ze skupiny!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit