Bílí Tygři Liberec

Až na jednu ránu pěstí samá pozitiva

Date of publication Author David Schlegel

Bílí Tygři jsou prvním týmem v extralize, který si ze zaplněné plzeňské haly odváží tři body. Skvělým výkonem se prezentoval obránce Martin Čakajík, hodně nebezpečný byl Radoslav Kropáč, znalost "domácího" prostředí osvědčil Michal Straka a zezadu to všechno jistil výborný gólman Pavel Falta (na snímku). "První třetinu jsme nehráli nic moc. Plzeň nás často dokázala přečíslit, dvě branky jsme dostali z nájezdu dvou na jednoho," říká liberecká jednička.

Plzeň utekla až na 3:1, jedním z klíčových momentů utkání byla druhá branka Tygrů, kterou v závěru úvodní části vsítil Radoslav Kropáč. Puk se trochu šťastně svezl po břevně a zapadl do branky. "Byl to nesmírně důležitý kontaktní gól, který ovlivnil další průběh zápasu," uvedl trenér Bílých Tygrů Josef Jandač. Ve druhé části předvedli Tygři hokej, jaký v plzeňské hale k vidění nebývá. Aktivní celoplošný hokej plný bruslení, napadání, kde bylo betonování úplně neznámým pojmem. "Kluci výborně bruslili, od druhé třetiny předváděli skvělý hokej," všiml si Falta, pro něhož je Liberec druhou extraligovou štací. První krátké intermezzo prožil před lety v jihlavské Dukle. "Ve druhé části jsme si vytvořili množství šancí, ale gól jsme dali jenom jeden," hodnotí Jandač.

Ve třetí třetině měla zpočátku více ze hry Plzeň, ale Liberec čekal na úder v přesilovce. Každá početní výhoda Tygrů byla pro keramiky nebezpečná, fatální pro Plzeň bylo hned první vyloučení ve třetí části, kdy za faul v útočné třetině odešel pykat mladý Jan Švík. "Už při utkání v Pardubicích jsme dělali takhle zbytečné fauly a hráči za to dostali pokutu. Nyní se situace opakuje," krčil rameny plzeňský trenér Richard Farda. V přesilovce využil zaváhání plzeňské obrany básník ze Sofie Angel Krstev a na plzeňské hokejky sedla beznaděj. "Ve třetí části už šlo o to, kdo dá gól, vyhraje. Vyšlo to Liberci a musím říci po právu, neboť zde odehrál fantastické utkání," uvedl střelec úvodního gólu utkání Radek Duda.

Ten byl u situace, která se stala kaňkou na jinak přátelském průběhu utkání. Při závěrečné podávání rukou praštil pěstí do obličeje kapitána hostí Jana Kudrnu. Na incident na tiskové konferenci upozornil Josef Jandač. "Velmi mě mrzí závěrečné vystoupení Radka Dudy, bezesporu je to výborný hráč, reprezentant, ale to co předvedl v závěru při podávání rukou je trapné. Místo podání rukou dal pěstí Janu Kudrnovi. Ten má obličej od krve a má nalomený zub. Vše jsme uvedli do zápisu, naštěstí celou situaci viděl i čárový rozhodčí." Situaci vysvětlil poté i plzeňský enfant-terrible. „ "Kudrna měl špatnou narážku. On ví, co provedl. Dostal menšího lepáka, takového výchovného, aby to příště nedělal." Nejednalo se o první střet těchto hráčů, již během celého utkání doprovázely tyto dva hráče slovní přestřelky. „David Mazanec mě už před utkáním upozorňoval, že je to takový provokatér. Hráč, který patří do sféry Balázsů a Mikesků, vyloženě během celého utkání provokuje," uvedl Duda. David Mazanec s Janem Kudrnou kdysi působil na jedné lodi v Písku, s bratry Janem a Jiřím si po utkání poklábosil, na své berounské angažmá vzpomínal po utkání s přáteli i trenér Josef Jandač a obránce Pavla Malečka zase domů do Berouna odvezl bývalý liberecký obránce Jaroslav Špelda, který ještě v minulém utkání v Pardubicích nastoupil v plzeňském dresu...

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Michal Birner: Ambice v nové pozici mám. Bude to náročné, ale těším se

Nejnovější články

Brankář Petr Kváča se po roce vrací mezi Bílé Tygry

Hokej nahradí hudební nářez. Už v pátek v aréně koncert kapely Škwor!

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit