Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři stanou před plzeňskou tvrzí

Date of publication Author Václav Rybáček

Bílí Tygři se v pátek jako v pořadí šestý extraligový tým pokusí odvézt body z ledu Keramiky Plzeň a zároveň napravit své zaváhání z duelu s posledním Havířovem. Keramici byli v doposud odehraných pěti domácích duelech stoprocentně úspěšní, nastoupí již s uzdraveným reprezentačním útočníkem Radkem Dudou a touhou prodloužit sérii vítězných zápasů na vlastním ledě. Na led svého mateřského klubu se vrací centr prvního útoku Tygrů Michal Straka. Utkání začíná v 17:30 na plzeňském zimním stadionu a budeme jej vysílat v online přenosu.

V loňské sezóně vypadla Keramika Plzeň ve vypjaté čtvrtfinálové sérii s Vítkovicemi. Do letošního ročníku vstupují Plzeňané s cílem překonat první kolo vyřazovacích bojů, k čemuž by měly pomoci nové posily. Od západočeského souseda z Karlových Varů přišla hned trojice hráčů. Z hostování se vrátil Jaroslav Špelda, zacelit mezeru po možném odchodu Radka Dudy měl slovenský centr Juraj Štefanka, nakonec oba hráli v přípravě vedle sebe v útoku. Velmi dobrým tahem vedení Keramiky se jeví angažování Michala Dobroně, loni kmenového hráče Sparty Praha na hostování ve Varech. Uprostřed letní přípravy zaskočil plzeňskou hokejovou veřejnost odchod reprezentačního útočníka Zdeňka Sedláka. Jako náhradu si v Plzni vyhlédli levého křídelního útočníka Slavie Praha Radka Matějovského. Návrat do Plzně prodělali Václavové Král a Eiselt, hostující loni ve Znojmě, resp. v Havířově, a plzeňský odchovanec Petr Chvojka.

Loňský kádr Keramiky Plzeň opustila vedle Zdeňka Sedláka další známá hokejová jména. Z hostování na jihu Čech se již nevrátil Petr Kořínek, který zamířil na Slovensko. Do Švédska namířil svoji hokejovou cestu Kamil Brabenec, hostování Michala Jeslínka v Chomutově se definitivně změnilo na přestup. Obranné řady opustil několikanásobný mistr české extraligy Jiří Veber. Nejzajímavější z libereckého pohledu je určitě přesun Michala Straky, současného útočníka Liberce.

Keramika se pohybuje v horních patrech velmi vyrovnané extraligové tabulky. Bodový odstup Liberce činí pouhé čtyři body, v případě vítězství se tedy mohou Tygři bodově přiblížit první čtyřcce.

Plzeň by měla nastoupit téměř kompletní. Chybět budou pouze dlouhodobě zranění Eiselt a Mazanec, kteří však jsou již v tréninkové zátěži. Velký pozor si budou muset Tygři dávat na první útočnou formaci Plzně vedenou Josefem Strakou, která sice často hraje více na krásu, přesto se podílí na brankovém účtu Keramiky největším dílem. Podle očekávání hraje výraznou roli Radek Duda, s dvanácti body za čtyři branky a osm přihrávek aktuální lídr kanadského bodování plzeňského klubu.

Předpokládaná sestava Keramiky Plzeň: Barta - Dobroň, Řezníček, Hanzlík, Vlček, Vobořil, Výborný - Dvořák, Josef Straka, Andrašovský - Duda, Krátoška, Matějovský - Štefanka, Voskár, Volák - V. Král, Švík, Koreis.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Michal Birner: Ambice v nové pozici mám. Bude to náročné, ale těším se

Nejnovější články

Brankář Petr Kváča se po roce vrací mezi Bílé Tygry

Hokej nahradí hudební nářez. Už v pátek v aréně koncert kapely Škwor!

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit