Bílí Tygři Liberec

Dnešní výkon měl k ideálu hodně daleko. Věřím, že to zítra zvedneme, burcuje Michal Birner

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Ve čtvrtek večer Home Credit Arena v letošní finálové sérii poprvé ožila. Vyprodané ochozy si nicméně vítěznou radost neužily, Tygrům se utkání příliš nevydařilo a Třinečtí po výhře 2:1 slaví první bod. "Týmy už se nemají moc čím překvapit, musíme hrát jednoduše a tlačit se do brány," ví Michal Birner.

Liberečtí nevstoupili do zápasu špatně. V úvodu si vytvořili několik nadějných příležitostí, poté už se ale taktovky chopili Oceláři a vybojovali si první výhru v sérii. "Třinec vyhrál zaslouženě," na rovinu přiznává Michal Birner. "Hosté byli lepší, byli lépe nachystaní. Rozhodly speciální týmy, Oceláři nás vycvičili v tom, jak to má v play-off vypadat. Hráli jednoduše a zasloužili si uspět."

S finále jsou samozřejmě spojena velká očekávání, která leckomu mohou malinko rozklepat kolena. "Máme spoustu kluků, kteří takové zápasy hrají poprvé. Už je to ale za námi, je to první zápas. Víme, že výkon, jenž jsme dneska předvedli, měl k nějakému ideálu hodně daleko. Věřím tomu, že máme do zítra velký prostor pro zlepšení. Podíváme se na video. Snad zítra nastoupí úplně jiný tým," vyhlíží Birner další mač.

K zítřku vzhlíží také další forvard, Tyler Redenbach. "Třinec má první bod v sérii, nicméně vyhrát potřebujete čtyřikrát. Musíme si z toho vzít jen to dobré. Oceláři velmi dobře bránili, může nás to inspirovat," velí. "Potřebujeme více blokovat střely a vyvinout tlak v předbrankovém prostoru. Můžeme tím jít naproti případným dorážkám," prozrazuje Redenbach.

Právě on se jako jediný Tygr prosadil, když zblízka klepl puk za překvapeného Hrubce. "Prohrálo se, vstřelená branka pro mě žádnou náplastí není," kroutí hlavou. "Samozřejmě vám to ale vždycky posílí sebevědomí, když se vám povede skórovat," dodává Kanaďan optimisticky.

Jedním z hlavních rozdílů ve výkonech obou celků byly bezesporu přesilové hry. Každá strana měla k dispozici tři, leč udeřili v nich pouze Slezané, a to rovnou dvakrát. "Dlouhodobě se mi nelíbí, jak přesilovky hrajeme," přiznává Birner. "Jsme takoví laxní. V play-off by to mělo vypadat tak, jak nám dnes Třinec ukázal. Zkrátka hrát jednoduše a tlačit se do brány. Týmy už se nemají moc čím překvapit. Věřím, že zítra to zvedneme," uzavírá.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit