Bílí Tygři Liberec

Nastoupil za stavu 1:3 a vychytal vítězství. Snažil jsem se mít čistou hlavu, usmívá se Marek Schwarz

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Středeční utkání se zlínským soupeřem mohlo končit pro Tygry neúspěšně, hlavně po druhé třetině, kdy prohrávali o dva góly. Vše rozhodla skvělá třetí část, ve které Tygři během několika málo minut otočili skóre vzhůru nohama, kdy Beranům nasypali čtyři góly. Podíl na vítězství měl také Marek Schwarz, jenž zastoupil v průběhu utkání Romana Willa, a tým tak podpořil.

Jak hodnotíš dnešní zápas, ačkoliv jsi část sledoval jen ze střídačky?
Myslím si, že jsme měli skvělou první třetinu, kdy jsme hráli výborně. Ta druhá byla bohužel slabší, dostali jsme rychle tři góly, nedařilo se nám. Ale jinak si myslím, že jsme zápas odmakali na sto procent a dali jsme do toho všechno. Zvládli jsme to za tři body, což je super.

Dokážeš nějak vysvětlit, co se stalo s Libercem ve druhé třetině?
Těžko říct, my si tu celou třetinu zhodnotili v kabině, pár věcí jsme si rozebrali a řekli si, aby se nějaké situace už nestávaly.

Jak moc bylo těžké jít do brány za stavu 1:3?
Je to práce nás, gólmanů, takže to neberu jako těžkou věc. Trenér mi řekl, že jdu, tak jsem se oblékl a šel jsem na to. Moc jsem o tom nepřemýšlel, snažil jsem se mít čistou hlavu a co nejvíce klukům pomoci.

K výhře jsi tudíž přispěl i svým výkonem!
Kluci mě hodně podpořili, hráli přede mnou dobře a neměl jsem tolik práce, jednou jsem se tam dopustil menší chyby (úsměv), ale kluci mě tam skvěle podrželi. Otočili jsme zápas, takže toto vítězství je hodně cenné.

Dá se tedy s nadsázkou říct, že Roman Will neměl takové štěstí?
To se někdy stane, byl takový průběh zápasu, kdy Zlín v jednu chvíli hodně zabral, ale my se zachovali jako tým a to je velmi důležité.

Následuje utkání s Mladou Boleslaví, jaké to bude pro tebe a Romana Willa?
No, oba jsme tam chytali, takže je Boleslav určitě zajímavým soupeřem, a na zápas se samozřejmě těšíme (úsměv). Bude to derby, takže se bude jednat jako vždy o vyhecovanější utkání.

Jak vnímáš Boleslav letošní sezónu?
Abych pravdu řekl, tak to tolik nesleduji, soustředím se na zápas od zápasu a samozřejmě se na soupeře připravíme. V Boleslavi se nám většinou dařilo a hráli jsme dobře, věřím, že budeme i tentokrát.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit