Bílí Tygři Liberec

Krátce s Leošem Čermákem

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Zatímco si ostatní hráči týmu Bílých Tygrů užívají zaslouženou dovolenou, Leoš Čermák má tak trochu jiné starosti. Stále navštěvuje lékaře a doléčuje zranění svého oka, které utrpěl po nešťastném zákroku Petra Koukala při prvním semifinále hraném na pardubickém ledě. Telefonicky jsme se spojili s Leošem, abychom zjistili jaký je nejnovější vývoj léčby a nejen to…

Jak se vyvíjí léčba vašeho zraněného oka?

Ihned po tom zranění jsem strávil tři týdny v nemocnici, kde jsem byl v péči lékařů, nakonec jsem musel podstoupit chirurgický zákrok, při kterém mi v tom oku spravili cosi zpřetrhaného. Teď už jsem z nemocnice týden doma, ale každý druhý den docházím na ambulantní léčbu. Možná budu muset podstoupit ještě jeden drobný zákrok, při kterém mi lékaři zacelí trhlinky po operaci, které tam zůstaly.

Jaké jsou vyhlídky na úplné uzdravení?

Teď se čeká na to, jestli na tu druhou operaci půjdu nebo ne, po té operaci musím mít ještě měsíc klidu. Lékaři mi říkali, že když půjde vše dobře, tak uvidím stejně jako před zraněním. Začátek přípravy na novou sezónu tedy nestihnu, ale později, když vše dobře dopadne, budu moci hrát.

Když se ohlédnete za právě skončenou sezónou, jaká pro vás byla?

Sezónu bych hodnotil dobře. Téměř celou základní část jsme se pohybovali okolo třetího až čtvrtého místa. Měli jsme smůlu, že jsme během sezóny měli hodně zraněných hráčů, přesto jsme se ale v klíčových okamžicích dokázali semknout a dařilo se nám hlavně doma vyhrávat. To, že se nám povedlo postoupit přes Slavii do semifinále play-off, bylo něco navíc a cítili jsme, že by finále mohlo vyjít, pak nás ale poznamenalo to, že jsme měli na marodce hodně hráčů a síly rychle ubývaly. Osobně jsem se svým výkonem spokojen, během sezóny jsem se trápil s bolavým ramenem, které se nakonec podařilo vyléčit.

Na konci základní části jste s klubem podepsal nový tříletý kontrakt. Znamená to, že u vás panuje spokojenost se zázemím v Liberci.

Určitě. Dostal jsem nabídky i od jiných klubů, ale já jsem v Liberci spokojen. Zázemí pro hokej je tu opravdu na dobré úrovni s čímž souvisí i to, že se tu staví nová aréna, kde budeme příští sezónu hrát.

Děkuji Vám za rozhovor a přeji brzké uzdravení.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit