Bílí Tygři Liberec

Všichni jste to dneska viděli...

Date of publication Author Lukáš Rejmon, Jan Švanda

Pochopitelně hodně rozezlení a nesmírně zklamaní odcházeli z šaten liberečtí hráči, přestože podali kvalitní výkon a dvakrát vedli. I přesto dokázali domácí dvakrát vyrovnat a v prodloužení, první zápas semifinálové série, rozhodnout šťastnou brankou Jana Snopka. I přes porážku se Bílí Tygři nemusí za svůj výkon v Duhové aréně stydět. Stínem utkání bylo zranění Milana Hniličky. "Je to nepříjemně nastřelené, dostal jsem tvrdou ránu do nechráněného místa," komentoval smolný moment Hnilička. "Snažil jsem se to koleno rozhýbat, ale bolelo to, nemohl jsem se moc zvednout z rozkleku. Při třetím gólu mě to asi trochu poznamenalo," přiznal gólman, kterému v zápase napočítali rovnou padesátku zákroků!

Tygři se ujali vedení na konci druhé třetiny, když nechytatelná dělovka Leoše Čermáka skončila za Lašákovými zády, ovšem ihned po nástupu do třetí části domácí vyrovnali, když se před Hniličku dostal Bulis a střelou pod břevno nedal Hniličkovi šanci. Bílí Tygři se po této situaci, která zaváněla ofsajdem, cítili hodně poškozeni, což na tiskové konferenci potvrdil asistent trenéra Karel Dvořák. "Tady se už po několikáté dějí hodně divné věci a bojím se kdo bude pískat finále, protože čárových dvojic je poskrovnu a my jsme dnes dostali gól z jasného ofsajdu."

Se svým koučem souhlasil i jeden z aktérů na ledě Aleš Kotalík. "Všichni jste to dneska viděli, první branku jsme dostali z půlmetrového ofsajdu," řekl liberecký útočník, který si zároveň postěžoval na situaci ze třetí třetiny, kdy jeho střelu sice zastavila Lašákova lapačka, pravděpodobně až za brankovou čarou. Na tuto situaci měly však oba tábory odlišný názor, ikdyž autor střely byl zdrženlivý: "Bylo to hodně rychlé. Osobně si nejsem jistý, že to byl gól, ale ostatní říkají, že ano." Ľubomíra Vaice překvapilo, že rozhodčí nebyli ochotní shlédnout videozáznam: "Ani kapitána si k sobě sudí nepustil!".

Naprosto odlišný názor panoval v kabině domácích. Domácí brankář Ján Lašák přiznal, že jeho lapačka za brankovou čarou byla, puk prý nikoliv! "Přemísťoval jsem se, jeden z libereckých hráčů vystřelil a jeho střela mě trefila do lapačky. Puk letěl do branky na plocho a podle mě se nedostal celým svým objemem za brankovou čáru. Proto si myslím, že branka to bylo posouzeno správně. Je to ale pouze můj názor."

Celý zápas odchytal ve velkém stylu brankář Milan Hnilička, který přiváděl domácí útočníky často k šílenství. Všem hostujícím fanouškům však zatrnulo na začátku prodloužení, kdy došlo k jeho nepříjemnému zranění. Letící puk ho trefil tak nešťastně, že utkání dochytal pouze s velkým sebezapřením. „Puk mě trefil těsně nad koleno do nechráněného místa. Zraněná noha mě hodně bolela, v závěru utkání jsem již nemohl pořádně stát, ale nechtěl připravit krušnou situaci pro Pavla Faltu“. Zároveň si však netroufal odhadnout zda-li bude připraven do druhého duelu: „Jsem nadopovaný prášky, zraněné místo budu ledovat, ale nevypadá to zatím moc dobře. Do středčního duelu nastoupím pouze v případě, že budu připraven alespoň z 90 procent.“


Jinak všichni aktéři svorně zhodnotili své první vystoupení v semifinále jako zdařilé a s odhodláním vrátit domácím porážku se pokusí ve středečním duelu v Duhové Aréně zvítězit. Všichni zároveň věří, že se jim podaří přivést do Liberce nadějný stav 1:1.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit