Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři už vědí, co to je hrát play-off

Date of publication Author Jan Mráček

Liberečtí Bílí Tygři už vědí, jaké to je hrát play-off. Emotivní a fyzicky náročné první utkání sehráli na ledě pražské Sazka Areny, kde od loňského finále hraje svá domácí utkání Slavia, která má na rozdíl od libereckých hokejistů zkušeností s play-off na rozdávání. V nedělním utkání se do sestavy Bílých Tygrů vrátil zkušený bek Jaroslav Modrý, při jehož vyloučení ale slávisté zápas rozhodli.

Nejednoho fanouška překvapilo, když se z úst hlasatele na soupisce týmu hostí ozvalo jméno Jaroslava Modrého. Urostlý a zkušený bek, který se dlouho zotavoval ze svého zranění, naplánoval svůj návrat v hodině dvanácté a bude pomáhat týmu probojovat se do dalších kol play-off. "Trenéři se rozhodli dát mi šanci v tomhle utkání. Kdybych se necítil na to, že podám stoprocentní výkon, tak bych nenastoupil. Jsem si plně vědom tohoto kroku a chci to dotáhnout do konce. Slavia dnes byla lepším týmem, dokázala potrestat naše nedisciplinované fauly. Já osobně jsem tam měl taky dva. Musíme se poučit a hrát jinak než dnes."

Právě vyloučení Jaroslava Modrého mělo za následek to, že se Slavii po dvojnásobně využité čtyřminutové přesilovce v polovině utkání podařilo odskočit na rozhodující náskok. "Ten faul mě mrzí ale nelituju ho, takový je prostě sport a nedá se nic dělat, na druhou stranu jsem si vědom toho, co se stalo a jestli chceme být jako klub úspěšní, tak se takové věci nesmí stávat. Trochu ve mně bouchly saze a v tu chvíli to bylo o emocích a nikoliv o hře. Budu se muset ovládnout, jestli chci být prospěšný týmu. Ještě jednou musím pochválit útočníky Slavie, kteří jsou velmi šikovní a dokáží zužitkovat jakoukoliv šanci. Jim stačí jen kousek místa na ledě a hned to trestají," sportovně uznal liberecký bek.

"Musíme se zkrátka poučit a jít do dalšího zápasu. My jsme dnes hráli do poloviny zápasu vyrovnaný hokej, pak jsme chtěli za každou cenu vyrovnat a nedařilo se nám to. Slavia je v tomhle ohledu lepším týmem a dneska nám to dokázala, nemůžeme si zkrátka dovolit proti nim otevřít hru, tak jako jsme to předvedli dnes," uzavírá Jaroslav Modrý.


Bohužel jsme se kvůli bezpečnostním opatřením k dalším hráčům Bílých Tygrů nedostali, a tak se budeme snažit vám ohlasy dalších hráčů přinést po pondělním tréninku.
Děkujeme za pochopení
Redakce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Liga mistrů zná účastníky následující sezony

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit