Bílí Tygři Liberec

Diváci nás celou základní část hnali k vítězstvím

Date of publication Author Jan Mráček

Divákům ve Svijanské aréně se muselo nedělní utkání líbit. Padlo celkem devět branek, v utkání nechyběla bojovnost, pár potyček a hlavně spousta krásných hokejových momentů, z nichž nejvýš vyčnívá hattrick Václava Nedorosta. "Byl to můj první hattrick v extralize, takže jsem si ho patřičně užil," sdělil nám po utkání rozesmátý útočník formace Aleše Kotalíka.

Po utkání zářil. Byl hodně spokojený a svým malým fanouškům rozdával podpisy. "Dnešní utkání bylo hodně náročné, Plzni šlo o všechno, museli vyhrát, aby jim zůstala naděje na play-off. Nám se v první třetině podařilo dát dvě branky a to bylo, myslím si, rozhodující. Pak jsme v druhé třetině rychle náskok zvýšili a Plzeň už musela tušit, že je konec. Byly okamžiky, kdy jim tekly nervy, proto byla i spousta vyloučení," hodnotí nedělní utkání jeho nejlepší hráč. V minulých dvou letech se hráči ve svých posledních utkáních základní části loučili se svými věrnými fanoušky, letos tomu tak není. Liberci se podařilo postoupit do play-off České Pojišťovny, zbývá jen rozluštit tajenku, ze kterého místa to bude. Vše bude odkryto v úterním posledním kole, pokud by Bílí Tygři chtěli na čtvrtou příčku tabulky, musí porazit Zlín a spoléhat na zaváhání Pardubic. Svijanská aréna byla letos téměř nedobytnou tvrzí, Václav Nedorost pro to má své vysvětlení. "Možná je to tím, že je tu soupeřům zima (smích), nejsou to ty jejich T-Mobile arény, Sazka Areny a kdo ví, co ještě. My jsme na tu zimu tady zvyklí a hraje se nám v ní skvěle. Obrovské poděkování patří také divákům, kteří nás hnali kupředu. Velmi příjemné pro mě bylo, že i když jsme prohráli s Litvínovem, tak nás nevypískali a na konci zápasu jsme sklidili potlesk, to jsem ještě nikdy nezažil a dojalo mě to," svěřuje se se svými pocity Nedorost.


Další povedené utkání, i když bez bodového zisku, odehrál v neděli dříč Andrej Podkonický. "Tak dneska to bylo hodně náročné a stálo nás to hodně sil, v nohách jsme ještě měli včerejší zápas ve Vítkovicích, který nebyl lehký. Domů do Liberce jsme přijeli ve dvě hodiny ráno, takže času na relaxaci bylo málo, ale jsme rádi, že jsme poslední utkání před domácím publikem v základní části zvládli." Urostlý útočník, který se stal nedávno otcem, byl po většinu sezóny mimo hru a sledoval výkony svých spoluhráčů pouze ze střídačky, nebo z hlediště, přesto když se dostal k hodnocení sezóny, hodnotil ji kladně. "Tuto sezónu řadím k těm povedenějším, v Liberci se mi hlavně ze začátku dařilo a je tu skvělá parta, která ví, co chce, je hezké být součástí tohoto kolektivu."


Kolega Andreje Podkonického a "malý velký muž" libereckého útoku Ľubomír Vaic opět potrápil soupeřovu obranu svými nápady a rychlým, technickým pojetím hokeje. "Hrálo se mi dnes dobře, i když v některých okamžicích se hra přitvrdila a bylo na ledě šarvátek dost a dost. S Plzní jsou vždy zápasy hodně vypjaté a tenhle byl umocněný tím, že pro ně to byl zápas pravdy, museli vyhrát jestli chtěli postoupit do play-off. My jsme ale díky rychlým gólům ve druhé třetině dali jasně najevo, že o body stojíme také." Liberec čeká poslední zápas základní části, který by se dal nazvat jako prověrka před play-off a bude to prověrka nadmíru kvalitní, protože soupeřem Liberce bude už jistý vítěz základní části a obhájce titulu Zlín. "My do toho zápasu půjdeme jako do každého jiného, body, které v něm můžeme získat, nás ještě za jistých okolností můžou posunout v tabulce na čtvrté místo a my bychom chtěli začínat v play-off doma."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit