Bílí Tygři Liberec

Doufám, že Tygrům pomůžu zpátky nahoru, těší se liberecký novic Řepík

Date of publication Author Jan Kousal

L i b e r e c - Podle kouče Filipa Pešána je už tým pro nadcházející sezónu 2015/16 takřka hotový. Dokonce už byly představeny i první dvě liberecké posily Michal Birner a Michal Řepík a právě druhý jmenovaný poodkryl své plány. Po suché individuální přípravě se k týmu připojí poprvé až na ledě v červnu.

Michale, jak je možné, že čeští fanoušci tě dosud neměli možnost vidět?
Moc jsem toho tady zatím neodehrál, už v šestnácti jsem odešel do Kanady a pak jsem se dál pohyboval v cizině. Za reprezentaci jsem si vlastně zahrál až minulý prosinec, takže zkrátka opravdu neměli možnost.

Michal Řepík v NHL odehrál za Floridu 72 zápasů, dal 9 gólů a na dalších 11 nahrál

Je podle tebe takhle brzký odchod do zámoří dobrou cestou?
Každý na to má svůj názor. Já osobně bych nic nezměnil. Každý u sebe nemá křišťálovou kouli, aby viděl, co bude. Byl jsem za to rád. Ve Vancouveru jsem působil asi tři roky, vyhrál jsem ligu i Memorial Cup. Pak jsem byl draftovaný a zahrál jsem si i v NHL, i když ne moc dlouho. Nevyšlo to, ale zas tolik hráčů nemá tu čest si tam zahrát. Za sebe bych tuhle cestu doporučil, ale je to na zvážení.

Tys tam střídavě pendloval mezi NHL a farmou. Bylo to těžké?
Těžké to bylo, chvíli jsem byl nahoře, chvíli dole. I když jsem třeba na farmě hrál dobře, tak do A-týmu chodili hlavně na začátku jiní. Je to trochu na hlavu, hodně náročné je i cestování. Párkrát jsem tam ale zůstal dlouho, poslední rok jsem tam byl dokonce přes měsíc a myslím si, že se mi celkem dařilo.

Trenér Pešán si od tebe slibuje prosazení v přesilovkách. Co ty na to?
Četl jsem to! (směje se) Neříkal mi to, ale četl jsem to. No uvidíme, těžko říct. Nicméně přesilovka není o jednom hráči, je tam pět lidí, ale doufám, že tomu nějak pomůžu. Snad se tam dostanu.

Znáš tady ještě někoho kromě Michala Birnera?
Ondru Vitáska a Kubu Valského jsem potkal vloni na srazu reprezentace, s Markem Schwarzem jsme hráli v mládeži, ale jinak je to asi všechno. My tady teď trénovat nebudeme, až v červnu se potkáme s ostatními na ledě a zabudujeme se do kádru. V červenci tady budeme každý den, takže to bude v pohodě. Není v tom žádný problém, je to jen o pár dnech. Já jsem to vlastně zažil nedávno, když jsem šel z Finska narychlo do Švýcarska.

Jak se tenhle transfer z Finska směrem do Švýcarska seběhl?
My jsme ve Finsku byli úplně mimo play-off a já jsem prostě měl chuť si ho zahrát. Přišla nabídka, tak jsem ji vzal. Skončili jsme sice v prvním kole a je to dobrá zkušenost.

Prý jsi měl kromě Liberce nabídky i z Finska. Co rozhodlo?
Jedna nabídka tam byla. Všechno jsem vyhodnocoval s agentem. Nakonec jsem přijel sem a dohodl se s Libercem. Sem do Česka teď může přijít spousta hráčů a ta liga bude dobrá. Už je dobrá. Vůbec bych to tady nepodceňoval. Myslím si, že je to srovnatelné s tím Finskem. Taky tady můžeme být s rodinou a kamarády.

Kdy se s Michalem připojíte?
Budeme tady týden na ledě v červnu. A pak až toho 20.července, až všechno vypukne. Do té doby se budeme připravovat individuálně.

V čem je ta individuální příprava lepší?
Asi v ničem, ale od té doby, co jsem odešel do Kanady, kde taky trénuje každý sám, jsem tak zvyklý. Mám tam také svého kondičního trenéra. Nechtěl jsem s tím tady dělat nějaké problémy, prostě jsem se zeptal trenéra a ten mi řekl, že je to v pohodě. Dohodli jsme se, že liberecký kondiční trenér bude v kontaktu s tím mým, abych nedělal úplně jiné věci než ostatní kluci.

Sledoval jsi třeba občas Bílé Tygry?
Já sleduji hokej všeobecně asi jako každý hokejista. Věděl jsem, že se jim nedařilo, a že nakonec ani do toho předkola nepostoupili. Vlastně ty poslední tři sezóny se jim dařilo podobně. Doufám, že se to zvedne, a že Liberec bude zpět nahoře. Vyřazovací boje jsou úplně jiné, tam nikdo neví. Je dobré držet si během roku stabilní formu, ale play-off je jiná soutěž. Snad si do něj nějakou slušnou pozici vytvoříme, protože jiné cíle než play-off nejsou.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit