Bílí Tygři Liberec

Liberec - Zlín, nejtěžší zápas tohoto roku

Date of publication Author Josef Šebesta

Zřejmě nejtěžší zkoušku dosavadní hráčské kariéry podstoupí v pátečním utkání liberečtí hokejisté, stejně tak jako jejich trenér Josef Jandač (viz. foto). Celý klub je zdrcen smrtí jednoho z hráčů, Pavla Kábrta. Nálada v kabině je ponurá, bohužel čas je neúprosný nepřítel a hokejový expres s názvem Tipsport extraliga 2003/04 pokračuje dál. Utkání opět vysíláme v online přenosu.

Po odloženém utkání ve Znojmě si extraliga další odstávky nemůže dovolit. Ač v myslích celého klubu zůstávají vzpomínky na bývalého kamaráda, Zlín se kvapem blíží a rozhodně nepočká. Jaké stopy zanechá prázdné místo v kabině na samotných hráčích, lze jen sotva odhadnout. Odteče zřejmě ještě mnoho vody, než bude situace „normální.“ „Všichni uvažují, proč tak mladý kluk není mezi námi. Pro nás tam dole v kabině je to mnohem těžší, my jsme Pavla důvěrně znali. Je to nepochopitelné, ten kluk neměl nepřátele,“ řekl k situaci v kabině trenér Jandač.

Ambiciózní kouč toho s Bílými Tygry dokázal již mnoho. Po postupu v roce 2002, obsadil tým v loňské nováčkovské sezóně dvanácté místo, letošní cíle směřují do play-off. Po přípravě poznamenané řadou zraněných, se tým konečně nadechoval k tempu, které by mohlo klubové cíle splnit. Utkání ve Vítkovicích sice ještě neskončilo pro Jandačovi svěřence vítězně, tým si to ale vynahradil hned následující den, kdy hostil mistrovskou Slavii. V televizním utkání již hra slavila úspěch a přes náročné cestování dokázali Bílí Tygři svého soka udolat třemi vyuŢitými přesilovkami.

Co se bude dít dál, je však ve hvězdách. Trenérům a vedení nezbývá nic jiného, než napnout všechny síly a týmu pomoci úskalí posledních dnů překonat. Týmový duch se již ukázal několikrát a pokud je opravdu takový, jak všichni věří, je v silách Bílých Tygrů se ze situace postupně vyhrabat. Trenéři však budou muset skloubit nejen hokejové umění, ale hlavně cit pro řešení neobvyklé situace a mnoho ze sportovní psychologie.

Kdo na ně čeká? Zlín, který se oproti loňské neúspěšné sezóně, kdy skončil až za Bílými Tygry na třinácté příčce, notně posílil. V sestavě nezůstal kámen na kameni, počínaje brankářem až po trenéra. Na lavici usedl Slovák Ernest Bokroš, který má za sebou úspěchy ve Zvolenu. Ten si ze Slovenska „do uzlíčku přibalil“ brankáře Murína a dva útočníky Weissmanna s Barinkou. Že není možné vsázet pouze na mladíky, to pochopili i manažeři Stavjaňa s Venerou, bývalá úspěšná trenérská dvojice. Ti přivedli do mužstva vítěze kanadského bodování ze sezóny 2001/02 Petra Lešku, který se tak po roční pauze vrací z angažmá ve Spartě. Do obrany pak získali vlastního odchovance Radima Tesaříka. Tyto posily by spolu s nestárnoucím Rostislavem Vlachem, Okálem či Balaštíkem měly Zlínu dopomoci k návratu na ztracené pozice play-off. Do Liberce však přijedou bez své jedničky, na kterou slovenský trenér nedá dopustit. Murína, který je zraněný, nahradí mnohdy nedoceňovaný Martin Altrichter. Ten významnou měrou držel v loňské sezóně Znojmo.

Liberec by měl být „kompletní.“ Hráči věnují utkání Pavlu Kábrtovi, proto neváhejte a přijďte Bílé Tygry povzbudit. Šestý hráč v poli jim rozhodně pomůže.

Loňské výsledky:

Bílí Tygři – Zlín 5:3, 3:3, 0:2, 2:1.

Tučně domácí utkání Bílých Tygrů ve Svijanské aréně.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit