Bílí Tygři Liberec

„Plzeňáci“ vypsali zvláštní prémie

Date of publication Author aVAL

S úsměvem na tváři vyšel z kabiny liberecký útočník Michal Straka. Měl k tomu pořádný důvod, jeho tým dlouhých devět zápasů v řadě nezažil pocit tří získaných bodů. Až včera v posledním kole druhé čtvrtiny základní části, v němž Bílí Tygři porazili v domácím prostředí Plzeň 6:3.

"Byli jsme hodně nabuzení, protože jsme už dlouho nevyhráli. Konečně to vyšlo," radoval se Straka, který před sezonou přišel pod Ještěd právě z Plzně, kde dlouhá léta hrával. "Vyhlásili jsme proto prémie pro mančaft. Já, Jirka Hanzlík, který přišel z Plzně teď v sezoně, a také Mojmír Musil. Ten tam taky předtím hrál. Proto se ostatní kluci snažili a my jsme měli taky motivaci navíc," smál se zkušený útočník.

Ze začátku si prý mužstvo sérii bez vítězství nijak nepřipouštělo, ale když přišel pátý, šestý, až devátý neúspěch, už to prý hráči nemůžou nevnímat. "Pořád jsme říkali: příště, příště. Už ty poslední zápasy v Havířově a doma s Vítkovicemi jsme tušili, že to musí přijít. Už jsme nehráli špatně, a teď jsem rád, že to odnesla zrovna Plzeň."

Liberečtí šli od prvního vhazování cílevědomě za svým vítězstvím. Nezvládli jen úvod druhé třetiny, kdy hosté vyrovnali na 2:2. "Po našich chybách. Ale těch chyb už zdaleka není tolik, co dřív, ale přesto si na to musíme dát pozor, protože v extralize je každé zaváhání hned potrestáno a to nás hrozně sráží dolů. Naštěstí jsme rychle gólově odpověděli a pak už jsme si to pohlídali."

Michal Straka si zápas vyloženě užíval. Připsal si tři gólové asistence. "Pozor, měl jsem čtyři! Hlasatel nehlásil tu při gólu Kropáče, jak mu to dal přes celé hřiště Čakajík," poopravil Straka.

Před týdnem převzal kapitánské "céčko" po Aleši Válovi. "Překvapilo mě to, ale nějaká změna asi musela přijít. A jsem moc rád, že pode mnou se konečně vyhrálo. Jinak se u mě nic nezměnilo, jen musím víc diskutovat s rozhodčími," poznamenal Michal Straka.

V neděli hrají Bílí Tygři potřetí za sebou doma, tentokrát hostí Litvínov. „Musíme dál hrát to, co ty poslední zápasy. Doufejme, že to zase vyjde.“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit