Bílí Tygři Liberec

Tygři hlásí další návrat. Ofenzivu posílí Adam Musil

Date of publication Author Klub

Liberec - Po třech letech se pod Ještěd vrací z Pardubic útočník Adam Musil, který má za sebou úspěšnou sezonu v nabitém kádru Dynama. Východočeši došli až do finále Tipsport extraligy, kde podlehli Třinci. Musil tak získal druhou stříbrnou medaili v profesionální kariéře. S Bílými Tygry uzavřel roční smlouvu.

Sedmadvacetiletý forvard se po návratu ze zámoří před ročníkem 2019/20 dohodl na kontraktu s Bílými Tygry, kde odehrál dvě sezony. V těch si napříč extraligou udělal velké jméno díky svému agresivnímu a fyzickému stylu hokeje, který mu zároveň přinášel body. Ve svém druhém roce na severu Čech nasázel 17 gólů a s týmem se dostal až do finále extraligy. Povedenou sezonu si navíc prodloužil na světovém šampionátu, kde hájil barvy české reprezentace. Následně se rozhodl pro odchod do Pardubic, kde strávil poslední tři roky, ve kterých zaznamenal 80 bodů ve 165 utkáních. Teď se vrací do Liberce, kde by měl dostat větší roli v mladém týmu.

Filip Pešán o návratu Adama Musila
Adam je důrazný a poctivý hráč, který má vzorný přístup k zápasům i k tréninkům. Slibujeme si od něj zvýšený důraz v brankovišti soupeře a v neposlední řadě budeme využívat jeho velkou kvalitu na vhazování. Zatím jsme se dohodli na jednoletém působení a já budu doufat, že naši spolupráci přetavíme ve víceletý kontrakt.

Profil Adama Musila

Narodil se v kanadském městě Delta a má tudíž i kanadské občanství. Pochází ze slavné české hokejové rodiny, jeho děda nebyl nikdo jiný než Jaroslav Holík, mistr světa a držitel sedmi československých titulů. Nemalých úspěchů dosáhl i jeho otec František Musil. V zámoří je poté velmi znám Musilův strýc Bobby Holík, jenž vyhrál dva Stanley Cupy.

S hokejem začínal v Jihlavě, velmi brzy se ale vydal do Kanady. Za tu také poprvé oblékl reprezentační dres s javorovým listem, v němž paradoxně debutoval proti České republice na Memoriálu Ivana Hlinky. Nakonec se ale rozhodl reprezentovat naši zemi, za kterou nastoupil na mistrovství světa juniorů a později také na seniorském světovém šampionátu. Od sezony 2012/13 pravidelně nastupoval ve WHL, kde hrál za tým Red Deer Rebels. V ročníku 2016/17 dokonce nosil kapitánské céčko. Draftován byl v roce 2015 ve čtvrtém kole týmem St. Louis Blues, což byl důvod jeho přesunu do mužstva San Antonio Rampage, hrající AHL.

V NHL ale bohužel talentovaný útočník šanci nedostal, a tak přijal nabídku Bílých Tygrů, kde odehrál dvě sezony, které završil ziskem stříbrné medaile. Následně se přesunul do Pardubic na tři roky a tamní angažmá rovněž završil finálovou účastí a stříbrem na krku. Před sezonou 2024/25 se podruhé upsal Bílým Tygrům.


Adam Musil ještě v dresu Tygrů v semifinále play-off 2021 proti Spartě

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ o vstupenky na čtvrtfinále MS končí v neděli o půlnoci!

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit