Bílí Tygři Liberec

Rychlovský dvakrát skóroval za Česko! Faško-Rudáš rozhodl prodloužení

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Příprava národních týmů pokračovala tento týden dalšími dvojzápasy. V českém táboře došlo po dvou výhrách nad Rakouskem k prvním škrtům a oba Tygři ve výběru trenéra Radima Rulíka zůstali! Ve slovenském dresu pokračuje ve skvělých výkonech Martin Faško-Rudáš.

Útočník Jakub Rychlovský se bodově prosadil už ve čtvrtečním zápase s Rakouskem, kdy si připsal jednu asistenci. Jeho večer ale přišel až v sobotní odvetě, kdy našim jižním sousedům vstřelil dva góly a na jeden přihrál! Češi svého soupeře porazili těsně 3:2 a náš mladý forvard měl tak prsty ve všech brankách národního týmu! Po tomto utkání trenér Radim Rulík proved první změny na soupisce. Rychlovský a další Tygr Tomáš Filippi v jeho výběru zůstali a jsou tak nadále ve hře o nominaci na domácí mistrovství světa!

Slovenskému mužstvu se oproti tomu hrubě nepovedl duel s Německem, kterému podlehli ve čtvrtek 3:7. Druhé střetnutí se stejným protivníkem ale zvládli a zvítězili 5:4 po prodloužení. Nastavený čas rozhodl liberecký Martin Faško-Rudáš, který si tak připsal už čtvrtou trefu v rámci reprezentační přípravy! Do obou zápasů nastoupil v elitním obranném páru Michal Ivan. Gólman Dávid Hrenák zahájil v bráně první utkání, po pěti inkasovaných gólech ale bohužel střídal.

Cesta na šampionát bude pro obě reprezentace pokračovat příští týden vzájemnými zápasy. V pátek se Česko představí v Trenčíně, odveta se poté odehraje hned v sobotu v Bratislavě.

Úvodní foto: Český hokej

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Filip Pešán: Hlavní náplní přípravy je teď silový trénink. Na led chceme chodit 3× týdně

Nejnovější články

V Liberci končí gólmani Hrenák s Paříkem

Loučící se Birner: Už to bude na jiných klucích. Jsem rád, že na to budu koukat

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit