Bílí Tygři Liberec

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Date of publication Author Klub

Liberec - Bílí Tygři si pojistili služby talentovaného útočníka Jaromíra Péreze, který ve svých osmnácti letech prožil premiérovou sezonu v seniorském hokeji. S rodákem z Barcelony podepsali smlouvu na dva roky s roční opcí.

Když se po loňské letní přípravě napevno usadil v sestavě A-týmu, fanoušci i experti se na startu extraligy učili skloňovat Pérezovo jméno. Španělsko-český původ totiž nebývá v hokejovém prostředí obvyklý. Osmnáctiletý forvard se však velmi rychle rozkoukal v nejvyšší soutěži, a to i díky prostoru, který od trenérů dostával. V základní části naskočil do 42 utkání s průměrem téměř deseti odehraných minut za zápas. Celkem posbíral osm bodů za tři góly a pět asistencí a stal se nejproduktivnějším juniorem sezony. V play off pak nastoupil do dvou duelů čtvrtfinále se Spartou, ve kterých se jednou střelecky prosadil.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Jára Pérez je jedním z talentovaných hráčů vycházejících z naší akademie. Během své premiérové sezony mezi dospělými obstál. Věříme v jeho další potenciál, proto jsme se rozhodli s ním uzavřít dvouletou smlouvu s opcí.

Profil Jaromíra Péreze

Jaromír Pérez se narodil české mamince a španělskému otci v Barceloně, kde také začal s hokejem. V sedmi letech se s rodiči a dvojčetem Diegem, rovněž hokejistou, přesunul do Čech. Spolu se svým bratrem, jenž pro změnu zastává pozici obránce, nejdříve nastupovali za pražskou Hvězdu, načež se v osmé třídě přesunuli pod Ještěd.

Po čtyřech sezonách v mládežnických kategoriích, během kterých také pravidelně oblékal dres mládežnických reprezentací, dostal během letní přípravy šanci v A-týmu Bílých Tygrů. I přesto, že věkem stále patří mezi juniory, se naplno prosadil do hlavního týmu a hned ve své premiérové sezoně v Tipsport extralize se stal nejproduktivnějším juniorem soutěže.

Jaromír Pérez při podpisu smlouvy s koučem Filipem Pešánem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

První posila potvrzena. Pod Ještěd přichází Michael Krutil

Rychlovský se s národním týmem rozloučil asistencí. Končí i Filippi

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit