Bílí Tygři Liberec

Ivan kapitánem Slovenska! V nominaci i Faško-Rudáš a Hrenák

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Měsíční cesta na mistrovství světa v Praze a Ostravě pomalu startuje a národní týmy začínají ladit své sestavy. Do boje o nominaci na domácí šampionát vyslal Liberec Tomáše Filippi a Jakuba Rychlovského. O místo na turnajové soupisce ale zabojují i slovenští hokejisté.

Obránce Michal Ivan zažil svou nejlepší sezónu v Liberci, když si připsal 14 bodů v základní části a následně přidal 3 v play-off. Na mezinárodní scéně má za sebou už tři světové šampionáty a patří mezi pravidelné reprezentanty Slovenska. Letos už jednou dokonce zastával roli kapitána a céčko bude na dresu nosit i nyní.

Martinu Faško-Rudášovi je teprve třiadvacet let, i on už ale má nemalé reprezentační zkušenosti. Také pro něj to byl s celkovými 27 body nejpovedenější ročník v extralize, za což si u Tygrů vysloužil prodloužení smlouvy i nominaci do národního mužstva.

Třetím povolaným je brankář Dávid Hrenák, jenž za seniorskou reprezentaci doposud nastoupil do dvou utkání, a to v sezóně 2017/18. Velkou část uplynulého ročníku musel vynechat kvůli nemoci, do brány se ovšem vrátil a po povedeném play-off zkusí zabojovat o místo na soupisce. Reprezentační premiéru si poté odbyde mladý obránce Rayen Petrovický, jenž tuto sezónu strávil na hostování ve Vsetíně a slovenském Trenčíně.

Do přípravy na mistrovství světa vstoupí Slovensko ve čtvrtek doma proti Švýcarsku, hned druhý den bude následovat odveta. Všem nominovaným Tygrům blahopřejeme a držíme palce v boji o účast na světovém šampionátu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Michael Krutil: Tygři skvěle pracují s mladými, neváhal jsem

Nejnovější články

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Liga mistrů zná účastníky následující sezony

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit