Bílí Tygři Liberec

McCoshen si o rok prodlouží angažmá na severu Čech

Date of publication Author Klub

Liberec - Smlouvu s Bílými Tygry prodloužil americký obránce Ian Mccoshen, který má za sebou jednu sezonu pod Ještědem. Zadák se zkušenostmi z NHL se s klubem dohodl na ročním kontraktu.

McCoshen se k Tygrům připojil ve druhé polovině srpna 2023, tedy ve finální fázi letní přípravy před startem sezony. Od samého počátku základní části dostával velkou důvěru trenérů, v sezoně patřil mezi čtyři nejvytěžovanější hráče týmu s průměrným časem kolem 20 odehraných minut za zápas. Celkem odehrál v libereckém dresu 58 utkání a zaznamenal 13 kanadských bodů. Své působení si v Podještědí prodlouží minimálně o další rok.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Ian neměl jednoduchou sezonu i s ohledem na jeho pozdní příchod k týmu až ve druhé polovině srpna. Přesvědčil nás ovšem, že je velmi platný na obou koncích hřiště a jsem si jistý, že po adaptačním roce bude příští sezona v jeho podání ještě mnohem lepší.

Profil Iana McCoshena

Rodák z Anaheimu strávil drtivou většinu své kariéry v zámoří. Jako obránce prokazoval ofenzivní choutky už v juniorské USHL za Waterloo Black Hawks či v univerzitní soutěži NCAA v dresu Boston College. Dohromady v těchto ligách odehrál 282 utkání a zaznamenal 131 bodů. V sezonách 2013/14 a 2014/15 odehrál také dvě juniorská mistrovství světa.

V roce 2013 si ho jako celkově 31. v pořadí vybrala ve druhém kole draftu Florida Panthers. Na jihovýchodě USA podepsal dvoucestnou smlouvu a od sezony 2016/17 nastupoval střídavě za Floridu a farmářský Springfield Thunderbirds. V průběhu ročníku 2019/20 se přesunul do Rockfordu, v dalších dvou sezonách pak ještě hrál za Iowu Wild a Henderson Silver Knights. Před sezonou 2022/23 se rozhodl zkusit štěstí v Evropě. A povedlo se. V dresu finského Ässätu posbíral 28 bodů v 59 duelech, od ročníku 2023/24 působí u Bílých Tygrů.


McCoshen zakládá útočnou akci

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

První posila potvrzena. Pod Ještěd přichází Michael Krutil

Rychlovský se s národním týmem rozloučil asistencí. Končí i Filippi

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit