Bílí Tygři Liberec

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – S koncem sezóny se po roce opět vrací rubrika TOP 3, v níž postupně zavzpomínáme na vše podstatné, co se v uplynulém ročníku událo. Jako první vám přinášíme výběr top zápasů, které Tygři odehráli.

Boleslavská kanonáda

Tygři uplynulou sezónu zahájili domácím vítězstvím proti Mladé Boleslavi. Derby následně ovládli i v odvetě na ledě soupeře, kterého porazili 8:0! Tato vysoká výhra byla historicky významná hned z několika důvodů. Brankář Daniel Král udržel své první čisté konto v extralize a navíc se mu to povedlo jako vůbec nejmladšímu libereckému brankáři. Z týmového hlediska se jednalo o nejvyšší venkovní výhru šelem od postupu do české nejvyšší soutěže!


První hosté

Pardubice byly absolutním fenoménem základní části a překonaly i bodový rekord, který držel právě klub z města pod Ještědem. Dynamo ztrácelo body jen velmi zřídka, s Tygry ale prohrálo dokonce dvakrát. Vítězství ve druhém vzájemném střetnutí se nerodilo lehce, soupeř totiž Liberec výrazně přestřílel. Gólman Daniel Král ovšem skvělým výkonem udržel Severočechy ve hře a zápas nakonec rozhodl v poslední minutě parádní individuální akcí Tomáš Filippi. Pardubičtí až ve 20. kole prohráli poprvé před svými fanoušky a postarali se o to Tygři!


Série otočena!

Rozhodující duely play-off jsou vždy speciální a svěřenci Filipa Pešána i letos jeden takový odehráli. V předkole prohrávali s Olomoucí 0:2 na zápasy, jenže díky dvě výhrám na domácím ledě vrátili sérii do Liberce. Tygři nakonec klíčovou bitvu zvládli poměrem 4:1 a probojovali se do čtvrtfinále. Jako teprve čtvrtí v historii české i československé nejvyšší soutěže navíc slavili postup poté, co prohráli úvodní dvě střetnutí na domácím ledě.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit