Bílí Tygři Liberec

Jaromír Pérez krátce o své premiéře v play-off

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec – Po dvou zápasech na pražském území se série proti Spartě přesunula pod Ještěd, kde chtěli Bílí Tygři uzmout první bod. Velmi vyrovnaný duel se nakonec lámal necelých 10 minut před koncem, kdy vítěznou branku Pražanů vstřelil David Vitouch. Liberečtí tak budou v nadcházejících střetnutích odvracet mečbol soupeře.

Severočeši do klání výborně vstoupili, když po úvodních dvaceti minutách odcházeli do kabin za stavu 2:1. Sparťané však v prostřední periodě srovnali krok, a tak se do závěrečné části vstupovalo za vyrovnaného stavu. Ani branka Marka Zachara z 41. minuty k výhře nakonec nestačila, neboť Pražané se poté prosadili celkem třikrát, čímž si zajistili mečbol.

„Je samozřejmě škoda prohrát, když jsme třikrát vedli. Sparta má zkušený mančaft a zatím jsou v šancích větší zabijáci. My je máme taky, podle mě dost podobné, ale oni se k nim pak dostanou a mají tam ten zabijácký instinkt,“ smutnil Jaroslav Vlach. Místo distancovaného Oscara Flynna figuroval v sestavě Filipa Pešána mladičký Jaromír Pérez, který za A-tým naskočil poprvé od 18. února.

JAROMÍR PÉREZ O ROZDÍLNOSTI OPROTI ZÁKLADNÍ ČÁSTI
Ta hra je najednou víc o těch maličkostech a je víc svázaná taktikou. My se snažíme udělat co nejméně chyb. Zároveň je ten hokej mnohem rychlejší a musíte podstupovat více osobních soubojů. Oproti základní části je to úplně jiná liga.

Benjamínek letošního ročníku Tipsport extraligy už v play-off naskočil, ale za libereckou juniorku, kde si za čtyři odehrané zápasy připsal pět bodů (1+4). Rodák ze španělské Barcelony si tak ve třetím čtvrtfinále odbyl premiéru ve vyřazovacích bojích mezi dospělými.

JAROMÍR PÉREZ O SVÉM PRVNÍM utkání v PLAY-OFF
Bylo to něco jiného oproti tomu, na co jsem byl doteď zvyklý. Je to určitě skvělá zkušenost, ze které můžu čerpat v dalších krocích mé kariéry. Mrzí mě ale, že se nám to nepodařilo dotáhnout do vítězného konce.

Již ve středu čeká na Tygry nelehký úkol v podobě odvrácení prvního mečbolu pražské Sparty. Družina Filipa Pešána vyjede na domácí led v 17:00 a duel bude možné sledovat i na obrazovkách ČT Sport.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit