Bílí Tygři Liberec

Sparta má větší zabijácký instinkt, říká po třetím čtvrtfinále Vlach

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Stejně jako v předchozím průběhu série se Spartou se jednalo také ve třetím případě o velmi vyrovnané klání, i tentokrát ale uzmuli výhru Pražané. Poprvé v sérii nicméně utkání skončilo ještě v základní hrací době, kdy již Tygři neodpověděli na branku Davida Vitoucha na 4:3. Ve středečním zápase tak budou Liberečtí čelit možnému konci sezóny.

Také třetí klání se Spartou bylo vyrovnané, z výhry se ale opět radují Pražané. Jak zápas hodnotíš?
Je samozřejmě škoda prohrát, když jsme třikrát vedli. Měli jsme to uhrát. Sparta má zkušený mančaft a zatím jsou v šancích větší zabijáci. My je máme taky, podle mě dost podobné, těch tutových možná víc, ale oni se k nim pak dostanou a mají tam ten zabijácký instinkt. To je zatím v sérii rozdíl.

Velkou zásluhou na tom, že se držíte do poslední chvíle na dosah bodu, má i Dávid Hrenák. Souhlasíš?
Dávid chytá skvěle. Od doby, co se dostal do brány v Olomouci, podává skvělé výkony a dává nám šanci vyhrát každý zápas.

Za stavu 2:1 jel Jakub Rychlovský ve druhé třetině sám na Kováře a mohl vás poslat do dvougólového náskoku. Mohl tím rozhodnout?
Pořád zbývalo dost času, ale bylo by to 3:1. Těžko říct a odhadovat, kam by se zápas ubíral. I tak jsme potom znovu šli do vedení, ale neudrželi jsme ho.

Vyrovnávací branky sparťanů vás vždy nakoply k dalšímu skórování. Čím to, že vám jejich čtvrtá trefa z hole Davida Vitoucha již nedovedla srovnat?
Sparta to pak odehrála zkušeně. Odstoupila si do středního pásma a udělala tam past, odkud nám otáčela puky hned zpátky. Nedostali jsme se do žádného soustavnějšího tlaku a pak už to zahráli chytře. Samozřejmě se hraje jinak, když vedete o gól pět minut do konce, než kdyby to bylo o branku v půlce zápasu.

Filip Pešán o změnách v sestavě
Je super, že i kluci juniorského věku si zažili takovýhle zápas. Rozhodně to nebyli hráči, kteří by nám kazili hru. Jako tým jsme se v tomhle okamžiku semkli a všichni pomohli mladým hráčům, aby se etablovali a převzali role.

Ve středu budete čelit možnému vyřazení a konci sezóny...
Doufám, že si vezmeme zkušenost ze série s Olomoucí. Víme, že poslední krok je nejtěžší. Sami jsme v téhle situaci v Liberci byli. Musíme se soustředit na čtvrté utkání a vložit do něj všechny síly, abychom sérii vrátili do Prahy. Potřebujeme uhrát jeden bod a od toho se odrazit.

Je dobře, že se následující čtvrtfinále hraje hned následující den?
Asi ano, je to dobře. Můžeme říkat, že je to vyrovnané, ale stav je pro nás 0:3. Musíme se na to podívat a být v našich šancích efektivnější, jako jsou sparťani.

V poslední době hraješ v elitní lajně s Tomášem Filippi a Martinem Faško-Rudášem. Vyhovuje ti tahle spolupráce?
Snažím se jen pořád dělat svoji práci. Nechci nic moc nevymýšlet, ale jen vybojovávat puky, dohrávat souboje a motat se kolem brány.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit