Bílí Tygři Liberec

Sami jsme si to udělali těžké, hodnotí předkolo s Olomoucí Filippi

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Bílí Tygři dokázali smazat nepříznivý stav 0:2 v sérii s Olomoucí a celé předkolo zvrátit na svou stranu. Na obratu a postupu do čtvrtfinále měl značný podíl Tomáš FIlippi, jenž se ve vyřazovací části prozatím uvedl šesti body. „Vyhrát dvakrát ve dvou dnech v Olomouci, to se podle mě moc týmům nepovedlo. Jsem pyšný, že jsme to zvládli,“ ohlížel se za předkolem liberecký forvard.

Předkolo s Hanáky jste dotáhli do vítězného konce i přes její počáteční nepříznivý vývoj. Jak cenný je tento obrat?
Kdo si před touhle sérií myslel, že to skončí 3:0, nebo naším lehkým vítězstvím, se úplně zbláznil. Tyhle otázky a spekulace jsem krotil už od začátku, protože Olomouc ukázala, že má zkušený mančaft. Když se podíváte na jejich soupisku, tak je to jeden zkušený hráč vedle druhého, kteří už takových zápasů zažili dost. Jsem rád, že se nám to povedlo, udělali jsme si to sami těžké. Vyhrát dvakrát ve dvou dnech v Olomouci, to se podle mě moc týmům nepovedlo. Jsem pyšný, že jsme to zvládli.

Bylo pro vaší výhru hodně zásadní rychlé vypracování dvoubrankového náskoku?
Stoprocentně pomůže, když tým vede 2:0 proti takovému obětavému a houževnatému soupeři. Jsem rád, že se nám konečně povedlo se dostat do vedení, které jsme mohli držet. Nechci, aby to znělo namyšleně, ale zápas jsme podle mě měli pod kontrolou.

Ronald Knot o vstupu do pátého předkola
Takhle aktivně jsme začali už dvě utkání v Olomouci, kdy se nám podařil začátek, ve kterém pomohli jsme si góly. Potom se samozřejmě hraje lépe.

Ve čtvrtfinále narazíte na Spartu. Co od takového soupeře čekáte?
Jak my, tak Sparta, máme jiný mančaft. Je to už nějaká doba, takže je zase těžké říkat nějaké predikce. Necháme tam všechno, zasloužili jsme si to pátým zápasem s Olomoucí. Určitě nechceme končit.

Dá se předpokládat proti Pražanům velmi ostrý souboj?
Myslím si, že už teď to bylo hodně vyhecované. Fanoušci nás hnali luxusně, to se pak hned hraje lépe. Uvidíme, jak to bude po prvním zápase.

V základní části jste inkasovali druhý nejvyšší počet branek. Jak podstatné bude si na tento aspekt dávat pozor?
Je zásadní nedostávat hromadu gólů. V sezóně jsme to ještě jakž takž zachraňovali produktivitou, ale teď už by se nám to nemuselo vyplatit. Určitě se na to zaměříme.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit