Bílí Tygři Liberec

Michal Birner: V tuto chvíli je to 50 na 50, rozhodovat budou detaily

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Olomouc/Liberec - Tygři zvládli i druhé utkání v Olomouci a vynutili si tak pátý rozhodující zápas. Na čtvrté výhře se významně podílel i Michal Birner, který vstřelil důležitý třetí gól. „Rozhodl výborný gólman a skvěle ubráněná oslabení, která nám dodala hodně sil," chválí své spoluhráče liberecký kapitán.

Dokázali jste vyrovnat sérii. Ukázalo to charakter týmu?
Byli jsme ve stejné situaci jako v sobotu. Nic se nezměnilo, museli jsme vyhrát. Teď jsme rádi, že jsme si vybojovali pátý rozhodující zápas.

Co rozhodlo o druhé výhře?
Gólman a skvěle odehraná oslabení. Kluci, co na ně chodí, odvádějí neskutečnou práci. Když člověk sedí na střídačce a vidí, co oni dokáží zblokovat… celému týmu to dodává strašně moc sil, klobouk dolů před nimi.

Na oslabení chodí i Marek Zachar, jenž je zatím v této sérii hodně vidět. Co na jeho výkony říkáš?
Marek se chvíli po jeho návratu trochu hledal, ale teď hraje výborně. Víme, v čem je jeho síla. Je nebezpečný vždy, když je na ledě, a soupeři si na něj musí dávat pozor. Jen doufám, že tak bude pokračovat a ještě nějaké góly přidá.

Adam Najman po vyrovnání série
Ukázali jsme charakter týmu. Hrajeme víc do těla a vyplácí se nám to. Teď na to musíme navázat v úterý. Necháme tam všechno.

V prvních dvou duelech v Liberci padalo málo branek, to v Olomouci jich bylo k vidění hodně...
Z mé zkušenosti to tak většinou je, že ty první zápasy bývají takové urputné, všichni mají hodně sil. Teď to bylo už čtvrté utkání v pěti dnech, síly ubývají, z čehož pramení chyby. Věřím ale, že nám ještě zbývá dost sil.

Je teď psychická výhoda na vaší straně?
To je těžké říct. Byli jsme několikrát v situaci, kdy my byli ti, kteří vedli, a soupeř pak dokázal vyrovnat. Z nás to ale pak nějakým způsobem spadlo a dokázali jsme nakonec vyhrát. Podle mě je to tedy v tuto chvíli padesát na padesát, budou rozhodovat strašně malé detaily.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit