Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Vlach: Konečně jsme ukázali play-off hokej

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Olomouc/Liberec - První krok k obratu Tygři zvládli. Třetí zápas předkola nabídl další napínavou podívanou, kterou Liberečtí rozhodli dvěma góly v třetí třetině, a stav série tak snížili na 1:2. Velkou měrou se na vítězství podílel i Jaroslav Vlach. „Ukázali jsme charakter a dokázali jsme to otočit. Zatím to je ale jen jedno vítězství, v neděli na to musíme navázat," burcuje zkušený útočník.

Máte za sebou další vyrovnanou bitvu, tentokrát jste ji ale ovládli vy. Jak se za utkáním ohlížíš?
Jsem rád, že se to tentokrát přiklonilo na naší stranu. Konečně jsme o ten jeden gól byli šťastnější my. Myslím si, že jsme si za tím od začátku šli. Po dvou třetinách jsme sice prohrávali o jednu branku, ukázali jsme ale charakter a otočili jsme to.

Od začátku byla na vaší straně vidět zvýšená bojovnost a agresivita…
Ano, konečně jsme ukázali play-off hokej. Víme, že doma to stálo za nic, něco jsme si k tomu v kabině řekli a chtěli to změnit. Zatím ale máme jen jedno vítězství, musíme si odpočinout a v neděli na zlepšený výkon navázat.

Marek Zachar o třetím zápase předkola
Od prvního střídání byla na naší straně vidět energie, věděli jsme, o co hrajeme, a semkli jsme se. Jsem rád, že jsme to zvládli.

Nastoupil jsi v první formaci a hned jsi skóroval. Ceníš si důvěry?
Určitě, jsem za ni rád. Při gólu odvedla skvělou práci celá lajna. Drželi jsme kotouč, Tomáš Filippi to dobře dal před gólmana. Já se hodně snažím pohybovat v předbrankovém prostoru, proti Olomouci je to hodně těžké, má velké a silné obránce. Naštěstí jsem se ale protlačil k puku a dostal ho za čáru.

První gól vstřelili domácí po odrazu od mantinelu, podobnou taktiku pak zkoušeli několikrát. Je možné tyto pokusy nějak bránit?
Je to těžké. Domácí to tu samozřejmě znají, vědí, jak se tu odráží puky od mantinelů. Příště si na to musíme pozor a tuhle jejich zbraň nějakým způsobem eliminovat.

Bude v nedělním zápase na Olomoucké ještě vyšší tlak?
Před zápasem jsme si s klukama říkali, že jsme v takové situaci taky několikrát byli, kdy nám zbýval jen jediný krok, který ale byl ten nejtěžší. Chceme do toho vstoupit s pokorou a makat v každém střídání tak, abychom sérii ještě vrátili k nám do Liberce.

Důraz Jaroslava Vlacha v brankovišti, díky kterému padl první liberecký gól

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit