Bílí Tygři Liberec

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Date of publication Author Klub

Liberec – Útočník Jaroslav Vlach se z kanadské juniorky vrátil do té liberecké v roce 2011. Od té doby je Tygrům věrný a ani teď se na tom nic nezmění. Na konci této sezony mu vyprší stávající smlouva, klub s ním již uzavřel novou do 30. dubna 2026.

Jaroslav Vlach sice na osobní maximum nedosáhl, i tak ale prožívá velmi povedenou sezónu. V základní části této sezóny vsítil čtrnáct gólů a v týmové tabulce střelců obsadil čtvrté místo. K tomu navíc přidal i devět asistencí.

Premiéru v tygřím „A“ týmu si rázný forvard odbyl v sezoně 2012/13 a postupně se vypracoval mezi jeho základní stavební kameny. Vlach navíc pod Ještědem působí od deváté třídy a kromě dvou let v kanadské juniorce je našemu klubu zcela oddaný. Za Liberec odehrál v extralize pátý nejvyšší počet zápasů, konkrétně 585!

Nyní si za své výkony vysloužil novou smlouvu, která bude platit následující dvě sezony.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Jarda Vlach je základním stavebním kamenem a duší celého tygřího týmu. Už od titulové sezony se stal jedním z hlavních lídrů v těžkých bojích, speciálně v play off. Jsme rádi, že bude další dva roky součástí naší organizace a že bude vychovávat svoje nástupce.

Profil Jaroslava Vlacha

Rodák z Paběnic s hokejem začínal v Kolíně, kde postupně prošel všemi mládežnickými třídami, v té deváté ale přestoupil k Bílým Tygrům. V liberecké mládeži se zařadil mezi opory a pravidelně dostával i pozvánky do juniorských reprezentací.

Výkonů mladého útočníka si všimli i v zámoří, kde si ho tým Prince George Cougars z WHL vybral na 11. místě draftu. V Kanadě strávil dvě sezóny, po kterých se rozhodl pro návrat do Liberce.

Pod Ještědem si postupně budoval stálé místo v sestavě. V mistrovské sezoně 2015/16 už platil za neopominutelného člena kádru, kterého si trenéři cenili díky jeho bojovnosti a obětavosti, ale i ofenzivním kvalitám. V následujících letech už se definitivně zařadil mezi stálice libereckého útoku a významně se podílel na dalších úspěších v podobě tří stříbrných medailí.

Jaroslav Vlach při podpisu smlouvy

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit