Bílí Tygři Liberec

Filippi ovládl bodování ligy, Rychlovský je král střelců! Padly i klubové rekordy

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Plzeň/Liberec – Výhrou 6:3 nad Plzní se Tygři skvěle naladili na play-off, které zahájí již ve středu. V posledním kole základní části se navíc hned několik hráčů výrazně zapsalo do historických análů klubu i extraligy!

Vítězství v bodování a překonání legendy

Útočník Tomáš Filippi zažil svou životní sezónu, kterou nakonec zakončil s 25 góly a 38 přihrávkami. Své letošní výkony korunoval v posledním kole třemi asistencemi, které znamenají hned dvě věci! Už při té druhé bylo jasné, že zkušený forvard překonal klubový rekord v počtu bodů za jeden ročník. Doteď ho drželi legendární Petr Nedvěd a Michal Birner. S 63 kanadskými body navíc Filippi jako druhý Tygr v historii ovládl extraligovou produktivitu! V souboji na dálku porazil třineckého Martinu Růžičku, jenž za ním zaostal tím nejmenším možným rozdílem.

Filip Pešán o Tomáši Filippi a Jakubu Rychlovském
Osobně bych to vyměnil za umístění v první čtyřce a myslím, že by oba odpověděli stejně. Ale když jsme to nevybojovali, tak jsme jim všichni fandili. Mají za sebou výbornou sezónu a takové ocenění si zaslouží.

Tygr poprvé nejlepším střelcem

Svůj nejlepší ročník rovněž odehrál Jakub Rychlovský. Své předchozí osobní maximum v podobě 17 kanadských bodů výrazně překonal a po posledním duelu základní části disponuje 46 body. Díky brance číslo 26, kterou vstřelil proti Plzni, stal se nejlepším extraligovým střelcem pro tuto sezónu! V tabulce nejlepších zakončovatelů o jeden gól předčil svého spoluhráče Tomáše Filippi a Lukáše Sedláka z Pardubic. Mladý útočník je navíc prvním hráčem Liberce v historii, který na tento milník dosáhl!

Další zápisy

V Plzni se dařilo i Michalu Birnerovi, jenž si připsal dvě asistence a jeho celkový počet přihrávek v tygřím dresu se přehoupl na číslo 201. Kapitán šelem tak přeskočil Petra Nedvěda v historické tabulce a je nejlepším libereckým nahrávačem v rámci české nejvyšší soutěže! Výčet z posledního kola poté uzavírá Michal Bulíř, který svým gólem dosáhl na hranici 300 kanadských bodů za Bílé Tygry!


Jakub Rychlovský – nejlepší střelec extraligy v sezóně 2023/24

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit