Bílí Tygři Liberec

Tygři mění s Hradcem. Přichází Zachar, opačným směrem jde Pařík

Date of publication Author Klub

Liberec - Ještě před uzávěrkou přestupů sáhli Tygři ke dvěma změnám v kádru. S hradeckým Mountfieldem se dohodli na výměně útočníka Marka Zachara za gólmana Lukáše Paříka. Oba jdou do svých nových působišť na hostování. Ze slovenského Zvolena se zároveň vrací Miroslav Mucha.

Trejd s Hradcem

Pro libereckého odchovance Marka Zachara, který u A-týmu Tygrů působil ve třech a půl sezonách, je to návrat domů po roce a půl. Rychlonohý forvard přichází na hostování do konce sezony. Letos nastřádal v 31 duelech za Mountfield 6 kanadských bodů. Ve svém dosud nejúspěšnějším ročníku 2021/22 zaznamenal na severu Čech 19 bodů a další dva přidal v play-off. Opačným směrem míří Lukáš Pařík, který se k Tygrům připojil v průběhu listopadu v reakci na zranění Dávida Hrenáka. Klub s ním zároveň podepsal smlouvu pro příští sezonu

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Po návratu Dávida Hrenáka z marodky jsme se rozhodli uvolnit Lukáše Paříka do Hradce výměnou za Marka Zachara. Důvodem je, že potřebujeme rozšířit počet útočníků před finální fází sezony. Marek přichází do známého prostředí a věřím, že nám pomůže. Lukáš nás naopak svým přístupem a výkony přesvědčil k tomu, že jsme s ním uzavřeli smlouvu na další rok.

Návrat z hostování

V první polovině října byl Miroslav Mucha i kvůli kvótám na cizince uvolněn na hostování do Zvolena. Ve slovenské nejvyšší soutěži bodově pookřál a s 19 kanadskými body ve 30 zápasech patřil k nejproduktivnějším hráčům týmu. Trenér Filip Pešán si jej před play-off stahuje zpět k Bílým Tygrům, za které dosud naskočil ke čtyřem utkáním."Mirovi působení ve slovenské extralize prospělo. Nám se tak zvýší konkurence v útočných řadách a rozšíří se kádr pro play-off."

Miroslav Mucha v dresu Tygrů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Michal Birner ukončuje hráčskou kariéru

Nejnovější články

Michal Birner končí kariéru. V klubu pokračuje v nové roli

Letní příprava odstartovala! Tygři vyjeli i na led

Fanshop od čtvrtka opět v plnohodnotném provozu

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit