Bílí Tygři Liberec

T.J. Melancon krátce o problémech v obraně

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec – Šelmy v posledním domácím duelu tohoto roku přivítaly kladenské Rytíře. Utkání nabídlo vydatné gólové hody a už v první dvacetiminutovce mohli diváci vidět čtyři branky, do kabin se totiž odcházelo za stavu 2:2. V druhé části však Rytíři přebrali iniciativu zápasu a dokráčeli si pro vysoké vítězství 8:4.

Na domácí půdě si chtěli svěřenci Filipa Pešána napravit reputaci po nepříjemné prohře s Litvínovem. Vstup do utkání si Bílí Tygři pohlídali a hned ve druhé minutě se mohli radovat z vedení po gólu T.J. Melancona. Kladno dokázalo poprvé odpovědět v 10. minutě, když se prosadil Tralmaks. Po úvodních dvaceti minutách nakonec oba celky odcházely do kabin za stavu 2:2.

V úvodu druhého dějství se Liberečtí dostali do vedení po trefě Jakuba Rychlovského z početní výhody. Následné dva slepené góly však naprosto obrátily karty a do vedení se dostalo Kladno. To před druhou pauzou dokázalo své vedení navýšit na rozdíl dvou branek. Bílým Tygrům dělaly problémy především úniky soupeře, což okomentoval T.J. Melancon.

T.J. Melancon o nepohlídaných protiútocích
Vůbec netuším, co se to s námi stalo. Soupeř vyhrával mnohem více osobních soubojů, byl vždy o krok napřed. Z toho následně pramenily jejich šance, které využili.

Po střetnutí s Kladnem se navíc Severočeši dostali na první místo ve statistice obdržených gólů. „Nevím, proč se to děje. Musíme se více soustředit na obranu, zblokovat víc puků a pomáhat víc obráncům a brankáři. Je třeba začít od nuly a pořádně se soustředit v první řadě na obranu,“ komentoval po utkání Martin Faško-Rudáš.

Bílí Tygři jenom za poslední dva duely inkasovali celkem čtrnáctkrát, přičemž v obou případech také vystřídali brankáře.

T.J. Melancon o množství obdržených branek
Musíme začít hrát jako tým. Víme, že umíme dát góly, ale práce v obranném pásmu je něco, co nám dělá problém. Musíme se na to víc soustředit.

Příležitost pro zlepšení budou mít svěřenci Filipa Pešána hned v sobotu, kdy vyjedou na led karlovarské Energie. Úvodní buly na západě Čech padne v 15:30!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit