Bílí Tygři Liberec

Tomáš Galvas dopsán na soupisku juniorské reprezentace

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Göteborg/Liberec – Tomáš Galvas odcestoval s juniorskou reprezentací do Švédska, před úvodním zápasem ale ještě v oficiální soupisce nefiguroval. Před druhým utkáním už se však realizační tým rozhodl limit hráčů naplnit a ukázal i na mladého Tygra.

Tomáš Galvas sice figuroval v závěrečné nominaci českého národního týmu, až do nynějška však nebylo jisté, zda na juniorském mistrovství vůbec nastoupí. Do Švédska totiž odjelo více hráčů, než je limit turnajové soupisky, a právě mladičký Tygr byl jedním z čekatelů.

V utkání se Slovenskem se však zranil bek Adam Jiříček a realizační tým vedený bývalým koučem Liberce, Patrikem Augustou, dopsal na oficiální soupisku hned dva beky – Matěje Prčíka a Tomáše Galvase.

Teprve sedmnáctiletý Galvas se tak přiblížil premiéře na mistrovství světa juniorů. V nejstarší mládežnické kategorii odehrál už šest utkání, v nichž zaznamenal jednu asistenci. Za Tygry letos v extralize nastoupil k devatenácti duelů s bilancí 1+3.

Případný debut si liberecký bek odbyde ve středečním utkání s Norskem. Na svou šanci rovněž čeká brankář tygří juniorky Michael Schnattinger. Ve zbývajících zápasech základní skupiny se Češi následně utkají s USA a Švýcarskem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ o vstupenky na čtvrtfinále MS končí v neděli o půlnoci!

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit