Bílí Tygři Liberec

Kelly Klíma krátce o klíčovém bodu utkání s Vítkovicemi

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Tygři uzavřeli šňůru tří domácích představení soubojem s Vítkovicemi. Stav 1:0, který stanovil na počátku první části Michal Bulíř, vydržel až do 47. minuty. V tomto čase totiž vyrovnal za hosty Dominik Lakatoš, nicméně nejlepším možným způsobem zareagoval na tento gól Kelly Klíma. Právě díky jeho trefě na 2:1 braly šelmy plný bodový zisk.


Vstup do duelu s Ostravany se liberecké partě vyvedl. Hned v 6. minutě se totiž zvedaly ruce na střídačce Tygrů po brance navrátilce do sestavy Michala Bulíře. Příznivé skóre se drželo na straně Severočechů až téměř do závěrečné desetiminutovky, kdy srovnal kapitán hostů Dominik Lakatoš. Ani ne minutu po jeho gólu ale po povedené výměně kotouče s Vojtěchem Budíkem vrátil Liberci vedení Kelly Klíma a zasloužil se významnou měrou na zisku tří bodů.

Příležitostí na vypracování většího náskoku však měly šelmy již v průběhu utkání více. Svěřenci Filipa Pešána ale naráželi na dobře zformovanou obranu soupeře podpořenou jistě chytajícím gólmanem Klimešem.

Kelly Klíma o zlomovém bodu utkání
Když srovnali na 1:1, tak jsme se nechtěli držet zpátky. Chtěli jsme znovu co nejdříve udeřit, a to se nám podařilo.

Slezané se aktuálně nachází v tabulce na předposlední příčce, mají nicméně shodných 18 bodů jako poslední Mladá Boleslav. „Vítkovice hrají v podstatě o žití. Není lehké se pohybovat v zóně o sestup, sám o tom vím své. Pak se nehraje vůbec lehce a hledáte jakoukoliv věc, které byste se mohli chytit,“ komentoval po utkání Michal Bulíř.

Liberečtí šli do duelu s Riderou s dvěma domácími prohrami v zádech, a tak měli o to větší motivaci tuto bilanci zlomit. Právě díky Kellymu Klímovi, který si za Tygry připsal první vítězný gól, se jim to podařilo.

Kelly Klíma o cennosti výhry
Prohráli jsme poslední dva domácí zápasy, takže pro nás bylo důležité tohle utkání vyhrát.

Další příležitost ke zlepšení pozice v tabulce Tipsport extraligy budou mít šelmy v pátek, kdy vyjedou na led Olomouce. Úvodní buly zde padne v 18 hodin!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Filip Pešán: Hlavní náplní přípravy je teď silový trénink. Na led chceme chodit 3× týdně

Nejnovější články

V Liberci končí gólmani Hrenák s Paříkem

Loučící se Birner: Už to bude na jiných klucích. Jsem rád, že na to budu koukat

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit