Bílí Tygři Liberec

Balinskis má první gól v NHL! Trefil se proti Carolině

Date of publication Author Kryštof Havíř

Sunrise/Liberec — Uvis Janis Balinskis si připsal při svém jedenáctém startu první branku v nejlepší lize světa. V noci z pátku na sobotu se trefil proti týmu Caroliny Hurricanes, když po přihrávce od Tkachuka uklidil kotouč do odkryté branky.

Ještě minulý rok brázdil v tygřích barvách extraligová kluziště, kde si svými výkony řekl o šanci v NHL. A rodák z Ventspils ji popadl za pačesy. Po vydařeném kempu se uchytil v sestavě Panthers, kde pravidelně nastupuje po boku defenzivně zaměřeného Joshuy Mahury. Jeho role se logicky změnila, sedmadvacetiletý Lotyš se na ni ale dokázal adaptovat a v nemilosrdném prostředí Národní hokejové ligy se udržet.


A při svém jedenáctém startu ze své jedenácté střely jeho snažení přineslo kýžené ovoce v podobě prvního gólu. „Je to šílené. Byl jsem vůbec rád, že jsem se dostal do základní sestavy a mohl odehrát své první utkání v NHL. Teď, když jsem se ještě trefil, to opravdu působí neuvěřitelně,“ netajil své nadšení po zápase pro web nhl.com. „Můj mobil teď asi z množství hovorů a zpráv dostává zabrat,“ smál se a pokračoval: Je to pro mě a moji rodinu splněný sen.“

Balinskis se stál pátým lotyšským hráčem, který na nejsledovanější hokejové scéně skóroval. Nám nezbývá, než mu popřát, aby tento úspěch nebyl poslední a pokračoval v dobré práci i nadále.

FOTO: Florida Panthers

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Liga mistrů zná účastníky následující sezony

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit