Bílí Tygři Liberec

Nedokážeme reagovat na zlepšení soupeře, říká Faško-Rudáš po ztraceném vedení

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Tygři zakončili první čtvrtinu základní části zápasem s Plzní. I přes nadějné vedení po první třetině se ale nakonec radovala Škodovka, která si z Liberce odvezla dva body za výhru v nájezdech. „Vedení se nám dostává do hlavy a poté už nejsme tolik aktivní," mrzí Martina Faška-Rudáše.

Podruhé za sebou jste ztratili dvougólové vedení. Čím to podle tebe je?
Už je to ohraná muzika. Po skvělém úvodu nám vždycky uteče druhá třetina. V té první se dostaneme do vedení a potom hrajeme tak, jak hrajeme. Musíme se na to více soustředit. Soupeř se vždycky po přestávce zvedne a my nejsme schopni na to reagovat.

V minulých letech to přitom bylo spíše obráceně...
Nevím, čím to je. Možná se nám to, že vyhráváme o dva góly, dostane do hlavy. V tu chvíli se snažíme výsledek udržet a nejsme tolik aktivní.

Tomáš Filippi o bitce
Viděl jsem tvrdý zákrok na Martina, tak jsem se šel prostě mstít. Nedělal bych z toho senzaci, podle mě by to udělal každý.

V útoku s Tomášem Filippi s vámi hrál v Brně Jaroslav Vlach, proti Plzni zase skvělý výkon odvedl Jakub Rychlovský. Je vám s Tomášem jedno, kdo s vámi hraje?
Takhle na to nekoukáme. Hrajeme tak, jak to trenér postaví. Každý hráč v naší šatně chce hrát ten nejlepší hokej a je jedno, jak zrovna vypadá sestava.

Proti Plzni jste hráli jen jednou v oslabení. Může tohle být cesta, jak hru ve čtyřech lépe zvládat?
Určitě! Když bude disciplinovaní a nebudeme hrát oslabení, tak to bude jen lepší. Dodá nám to více sil do zápasu. Když hrajeme pět na pět, tak jsme každému minimálně vyrovnaným soupeřem.

Po tvrdém ataku na tebe se do pěstního souboje pustil Tomáš Filippi. Jaké to je, když se tě zastane spoluhráč, který běžně bitky nevyhledává?
Nesmírně si toho vážím, už jsem Tomášovi několikrát děkoval. Jde nám skvělým příkladem i v tom, že takto zkušený hráč dokáže shodit rukavice.


Tomáš Filippi v bitce s Aleksim Laaksem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ o vstupenky na čtvrtfinále MS končí v neděli o půlnoci!

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit