Bílí Tygři Liberec

Talentovaný obránce Tomáš Galvas míří pod Ještěd

Date of publication Author Klub

Liberec - Chvíli po startu Tipsport extraligy přivádějí Bílí Tygři další zajímavé jméno. Do Liberce přichází z Olomouce talentovaný bek Tomáš Galvas, který je velkou nadějí pro nadcházející draft do NHL. S klubem podepsal smlouvu na dva roky.

I po rozjezdu extraligové soutěže se Tygři činí na přestupovém trhu. Z Olomouce přivádějí nadějného prospekta Tomáše Galvase, který bude českou nadějí pro draft do NHL v roce 2024. Ve svých sedmnácti letech má za sebou už více jak 30 startů v mládežnických reprezentacích, šestkrát nastoupil v extralize a v letošní sezoně zaznamenal bod na zápas v sedmi odehraných utkáních juniorské extraligy.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Tomáš je velmi perspektivní mladý obránce, který doplní naši mladou obrannou dvojici Kubu Dvořáka s Adamem Králem. Uděláme všechno pro to, abychom mu pomohli k co nejlepšímu umístění na draftu a aby odehrál co nejvíce dobrých minut v našem A-týmu.

Profil Tomáše Galvase

Tomáš Galvas na sebe poprvé upozornil v sezóně 19/20, kdy sehrál jedenáct duelů za olomoucký dorost. V té době mu bylo teprve dvanáct let. Postupem času prorazil a stal se stabilním hráčem hanácké U17. V pouhých patnácti letech dostal šanci v juniorské extralize. Minulou sezonu v této kategorii sehrál dvacet zápasů, ve kterých si připsal jedenáct bodů za gól a deset asistencí.

Za své výkony si vysloužil pozvánku na letošní Hlinka-Gretzky cup, na kterém sehrál pět utkání a vybojoval s českou osmnáctkou stříbrnou medaili. Českému obránci však nebyly reprezentační srazy cizí ani před tím, neboť už v minulosti dvakrát reprezentoval českou U17 a následně i U18.

Tomáš pochází ze známého rodu Galvasů. Jeho otec Lukáš nastoupil v extralize k více jak 1000 utkání, jeho bratr Jakub to dotáhl až do NHL, kde šestkrát naskočil za Chicago Blackhawks. Od nové sezony se ale rozhodl pro návrat do Evropy a nastupuje za švédské Malmö Redhawks.

Tomáš Galvas s trenérem Filipem Pešánem při podpisu smlouvy

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Sezona plná rekordů! Jaké hranice Tygři překonali?

SOUTĚŽ: Kup permici v prvním týdnu a pojeď na čtvrtfinále MS!

Buď i v nové sezoně TYGR! Permanentky jsou v prodeji

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit