Bílí Tygři Liberec

Petrovický uspěl na zkoušce. Sezónu začne na hostování ve Vsetíně

Date of publication Author Klub

Liberec – Bílí Tygři Liberec podepsali tříletou smlouvu s Rayenem Petrovickým, který strávil pod Ještědem letní přípravu. Mladý obránce obratem míří na hostování do prvoligového Vsetína s možností střídavých startů za náš tým.

Rayen Petrovický přišel do Liberce na zkoušku během letní přípravy a realizační tým svými výkony zaujal natolik, aby s klubem podepsal kontrakt na tři roky. Ročník ovšem začne vnuk trenéra Vladimíra Vůjtka v Chance lize, konkrétně ve Vsetíně, kam odchází na hostování s možností střídavých startů za Tygry.

Za Severočechy odehrál Petrovický v přípravě tři utkání, ve kterých si připsal dva góly. I to přispělo k tomu, že si vybojoval první české angažmá!

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Rayen nás svým přístupem v přípravném období zaujal a vidíme v něm potenciál do budoucna. Proto jsme se rozhodli uzavřít s ním smlouvu v naší organizaci. Nicméně v aktuální sezoně by u nás neměl adekvátní vytížení, a tak mu bylo vyřízeno hostování do prvoligového Vsetína.

Profil Rayena Petrovického

Rayen Petrovický je syn úspěšného slovenského hokejisty Róberta Petrovického a vnuk Vladimíra Vůjtka staršího. Mládeží si prošel ve slovenské Dukle Trenčín, kde také poprvé okusil dospělý hokej. Poté v roce 2020 odešel do klubu TUTO Hockey, jenž sídlí ve finském Turku. V tamní juniorce odehrál dvě sezóny a především v té druhé pravidelně nastupoval i za „A“ tým v druhé nejvyšší soutěži.

Začátek minulého ročníku strávil v Trenčíně, v jeho průběhu ovšem odešel zpátky do Finska. Zkušenosti má i z mezinárodních turnajů. Za Slovensko se dvakrát podíval na mistrovství světa juniorů, při své druhé účasti byl navíc kapitánem mužstva.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Top 3 okamžiky sezóny: Tisícovka i premiérové branky

Liberec byl první volba. Čeština mi v kabině chyběla, říká po návratu Kváča

Martin Faško-Rudáš a Michal Ivan se představí na mistrovství světa!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit