Bílí Tygři Liberec

Puk trefil na milimetry to nejširší místo na masce, popisuje Král bizarní situaci

Date of publication Author Jonáš Majtyka, Jan Čermák

Yverdon/Liberec – Daniel Král se na švýcarském turnaji postavil do brány proti týmu Ambri-Piotta, utkání ovšem nedochytal. Jedna střela soupeře totiž prorazila mřížku jeho masky a mladý brankář musel s poraněním hlavy do nemocnice. „Byl jsem úplně mimo. Myslel jsem, že mě někdo praštil," svěřuje se.

V utkání s Ambri-Piottou tě trefil puk do masky a musel jsi odstoupit. Co přesně se stalo?
Přišla rána golfákem, kterou jsem neviděl. Na poslední chvíli přede mnou uhnul hráč, střela mě trefila zrovna do té největší díry na masce a zastavila se až o oko. V první chvíli jsem vůbec nevěděl, že to je puk. Byl jsem úplně mimo a myslel si, že mě někdo praštil. Trochu jsem se zorientoval až po tom, co mi kluci sundali masku. Zamrazilo mě, protože jsem neviděl na oko. Kluci mi pak pomohli do kabiny. Měl jsem popravdě velký strach, aby byl zrak v pořádku.

Lékař Dušan Morman o stavu Daniela Krále
„Došlo k poranění očnice, naštěstí se na klinice nepotvrdilo zranění oka. V tuhle chvíli budeme tedy řešit jen tkáně okolo něj. V Liberci provedeme pro jistotu ještě jedno CT vyšetření, abychom si byli jisti, že je v pořádku oko i okolní kůstky.“

Co poté probíhalo v nemocnici?
Hned mě poslali ke specialistovi na oči, což bylo super. Do jedné ráno mi dělali různá vyšetření. Všechno by mělo být v pořádku, takže se mi ulevilo. Až přijedeme do Liberce, tak ještě půjdu na další kontroly.

Člověk by skoro ani nevěřil, že se kotouč do té mřížky může takhle napasovat. Je to sice ojedinělá situace, neměli by na tom ale přesto výrobci helem zapracovat?
Nevím. Byla to taková velká shoda náhod. Díval jsem se poté na fotku a puk trefil na milimetry přesně to nejširší možné místo. Kdyby se nezastavil o mou hlavu, tak by asi fakt prošel úplně skrz.

Lékař Dušan Morman o pohledu na Královu masku
„Byla to bizarní situace. Kdyby puk pronikl ještě kousek dál do masky, nemuselo to už dopadnout tak dobře.“

Máš už nějakou představu, jak dlouho potrvá rekonvalescence?
Ta důležitá vyšetření přijdou až v Liberci, takže ještě nevím. Poté se o tom pobavím s našimi doktory. Doufám, že se budu moct co nejdříve vrátit.

Proběhlo od spoluhráčů i nějaké škádlení, když už bylo jasné, že je vše v pořádku?
Ano, několik vtípků jsem si už vyslechl. Strašně se mi ale líbilo, že když to nevypadalo dobře, tak mě všichni podporovali. Moc mi to pomohlo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Top 3 okamžiky sezóny: Tisícovka i premiérové branky

Liberec byl první volba. Čeština mi v kabině chyběla, říká po návratu Kváča

Martin Faško-Rudáš a Michal Ivan se představí na mistrovství světa!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit