Bílí Tygři Liberec

Nacouval jsem toho nejvíc za život, směje se Gajda hrající netradičně jako bek

Date of publication Author Jan Kordík, Martin Kadlec

Yverdon/Liberec - Souboj se švýcarským Fribourgem-Gottéron se nesl dlouho ve vyrovnaném duchu. Pro Tygry však přišel krutý konec v podobě rozdílové branky dvacet sekund před koncem, na kterou již nedokázali zareagovat. Netradiční zážitek však má za sebou mladý útočník Petr Gajda, jenž bojuje o místenku v A-týmu pro nadcházející sezónu. Značnou část duelu totiž odehrál kvůli vynucenému odstoupení Jakuba Šedivého nezvykle na pozici obránce.

Úvodní střetnutí turnaje La Coupe des Bains jsi odehrál jako zadák, ačkoliv jsi forvard. Byla to pro tebe hodně nezvyklá situace?
Ano, a to dost. Tři čtvrtě zápasu jsem odehrál na beku a na poslední střídání mě zase trenéři dali dopředu, protože Jarda Vlach byl na druhé straně. Byl to ale úplně jiný pohled na hokej a docela mě to i bavilo.

Zkoušel jsi vůbec někdy hrát na pozici obránce?
Možná někdy v žácích, ale potom už ne. Celý život hraju jenom jako křídlo a párkrát možná na centru, ale vždy to bylo v útoku.

Fribourg se spoléhá na hodně rychlé hráče, takže jsi mnohokrát musel bruslit pozadu...
Rozhodně jsem toho nacouval nejvíce za celý život. (smích) Trenéři mě ale chválili a kluci mi pak zatleskali v šatně, že jsem se s tím slušně popral.

Adam Najman o utkání s Fribourgem
Fribourg je kvalitní tým a my to odzkoušeli na vlastní kůži. Myslím si, že hlavně nám mladým to trochu otevřelo oči a ukázalo, na čem máme pracovat. Bohužel byli lepší.

Co se ti honí hlavou, když bojuješ v přípravě o místo v A-týmu a najednou přijde informace, že jdeš hrát beka?
Je to jenom hokej a musím do toho vždy dát všechno. Ať už tam, nebo tam. Trenér mi říkal, že mi bude radit a Kolmič mě taky hodně podržel. Hlavní je mezi sebou mluvit.

Obránce má v trenérském štábu na starosti Boris Žabka. Co ti kladl na srdce za rady?
Říkal mi, ať jsem hlavně v klidu, hraju s čistou hlavou a pořádně se do toho opřu.

Boris Žabka o výkonu Petra Gajdy
Gajdič to zvládl výborně. V krátkosti bylo potřeba mu vysvětlit některé základní věci, třeba jak se chovat v obranném pásmu. Tím, že má ale jako útočník přehled dopředu, tak umí hrát na puku a zvládnout různé situace. Patří mu velká pochvala.

Klání vypadalo hodně vyrovnaně a dlouho směřovalo do prodloužení. Jak moc mrzí rozdílová trefa soupeře dvacet sekund před koncem?
Sehráli to dobře, byl to slušný ťukes. Samozřejmě to ale mrzí. Vždy jdeme každý zápas vyhrát, a to ať už je to příprava, sezóna, nebo letní sranda mač.

Další duel sehrajete v pátek s Ambrì-Piottou. Už víš, kde budeš hrát tentokrát?
Ještě ne, ani ráno při rozbruslení to ještě nebylo jasné. Zkoušel jsem si na něm hrát obránce a ptal jsem se trenéra Borise Žabky, jak mě viděl v obraně. Říkal, že to bylo dobré, ale že budeme hrát na šest beků, já budu třináctý útočník a uvidím, jak tam budu chodit. Najednou ale po prvním střídání vypadl Jakub Šedivý a trenéři mezi sebou komunikovali, jestli můžu jít dozadu. Pak už jen přišel pokyn, abych šel a musel jsem do toho vletět.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ o vstupenky na čtvrtfinále MS končí v neděli o půlnoci!

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit